torsdag den 30. januar 2014

Bøger læst i januar.

Følgende er bøger jeg har læst i januar måned og lidt om hvad jeg synes om dem. Bøgerne er listet i den rækkefølge jeg har læst dem.


Chris Bradford - Bodyguard, Hostage. En nye serie fra forfatteren til Young Samurai serien. Ungdomsbog eller det som på engelsk kaldes Young Adult. Bogen handler om den 14-årige Connor Reeves, der bliver rekrutteret til en organisation, der har specialiseret sig i, at beskytte berømtheders og magthaveres børn. Den første opgave han får er, at beskytte den amerikanske præsidents datter mod nogle terrorister, der vil kidnappe hende. Jeg kan godt lide denne slags spændingsbøger og har allerede forudbestilt bog nummer to, der udkommer til maj og hedder Ransom.

Tarquin Hall - The Case of the missing Servant. Krimi med et indisk twist.
Bogens hovedperson er den lidt selvglade Vish Puri, der også bliver kaldt det indiske svar på Hercule Poirot. Meget underholdende og sjov, men også meget kritisk overfor det moderne indiske samfund. Meget interessant læsning. Jeg kan rigtig godt lide denne slags krimier, hvor der ikke er så meget fokus på det brutale og blodige, men mere miljø og sted.

Lise Bidstrup - Khepris tre trin. En spændingsroman. Dette er et rigtig godt eksempel på, en kort og velskrevet thriller. Det hele handler om gamle ægyptiske dødebøger, et bestemt modermærke, der ligner en bille, som vise personer får på et bestemt tidspunkt i deres liv, eller skulle vi sige død! Mærket bringer en patolog, en argentinsk cykelrytter, en politimand, ejeren af et eventfirma og en  irsk hobbyornitolog på kollisionskurs i København.

Laini Taylor - Ønskekræmmerens datter, Ildenglen. Historien foregår i Prag, hvor vi følger Karou. Hun bevæger sig i to verdener, vores og den hun er opvokset i, og som hun har adgang til gennem døre rundt omkring i verden og som alle fører til ønskekræmmerens værksted. Værkstedet bliver truet og ødelagt af  krigerengle og pludselig er der vendt op og ned på Karous liv. Bogen er en del af en trilogi og er den eneste der er udkommet på dansk. Jeg var ikke så begejstret for den og da jeg har hørt at nummer to kun handler om krig, som jeg hader at læse om, har jeg besluttet, kun at læse de to sidste, hvis de udkommer på dansk.

William Shakespeare - Romeo & Juliet. Graphic Novel. Den klassiske
Shakespeare fortælling om Romeo og Juliet, hvis kærlighed ender ulykkeligt på grund af familiefejden mellem deres familier. Jeg ærgre mig over, at den var på moderne engelsk, det kunne have været sjovt, hvis det var den gamle version. Flot illustreret og en hurtig læst bog.

Ransom Riggs - Miss Peregrines home for peculiar Children, the Graphic Novel. Rundt om i verden bliver der født børn med specielle evner og disse børn må søge tilflugt i sikre tidshuller, for at undslippe, de monstre der vil dræbe dem. Hovedpersonens Jacobs, bedstefar har opholdt sig sådan et sted, da han var barn og bliver som gammel dræbt af et monster. Jeg havde lidt svært ved, at blive fanget af historien og jeg synes ikke rigtig, jeg kunne finde hoved og hale på det hele. Jeg tror, jeg ville have fået mere ud af det ved, at læse bogen først.

Karin Slaughter - Genesis og Broken. Audio-cd hørt på ipod. Jeg er ikke meget for gru, rædsel og blod og jeg synes den værste slags er den, der kunne ske i virkeligheden. Men jeg må sige, at jeg synes rigtig godt om Karin Slaughters bøger, på trods af de blodige og makabre forbrydelser hun skriver om. Jeg er i gang med at lytte til dem igen, da der ikke skal så meget distraktion til før jeg misser noget.

Willow G. Wilson - Alif the Unseen. En
anderledes bog, der finder sted i Mellemøsten, med et mix af moderne teknologi og gammel eventyr elementer som djinns og ånder. Jeg havde forestillet mig, det var en bogudgave a la den gamle 80er film Wargames, så det tog mig lidt tid, at vende mig til eventyrelementerne. Men alt i alt er det en interessant kobling og en vellykket historie.

Carsten Jensen - Vi, de druknede. Jeg startede på bogen mellem jul og nytår og blev færdig med den midt i januar. Det er en saga om byen Marstal og sømandsliv i byen og ude på verdenshavene, der dækker flere generationer. Den var tung at komme igennem, men ikke fordi den var dårlig, men fordi den er overvældende i emner og længde. Det er en international bestseller og jeg synes det er spændende, at se den omtalt af mange på Booktube.

Karen Kingsbury - The Chance. Havde jeg vist at det er en kristen bog, havde jeg nok ikke valgt den. Men jeg må sige, at jeg synes selve ideen med historien var rigtig sød. Jeg var bange for at den ville være for frelst og for prædikende, men de kristne elementer, var ikke overvældende og jeg kunne nogenlunde holde det ud. Men jeg havde lidt svært ved, at sluge den med, at hvis vi bare beder lidt til Gud, så løser alting sig. Det er lidt for let købt efter min mening. Jeg forsøger altid, at læse meget varieret og bredt, men jeg havde ikke forestillet mig, at en kristen bog kunne være så grænseoverskridende for mig at læse.

Erling Jepsen - Den sønderjyske farm. Den bedste bog jeg har læst i denne måned. Jeg læste den i oktober/november sidste år og anden gang synes jeg den var meget bedre. Det er en tragik-komisk historie om Allan Jensen og hans familie, der bor i et lille samfund i Sønderjylland. Det jeg så godt kan lide ved bogen, er den underspillede og ironiske alvor. Ved korte enkele sætninger, kan han fortælle mere, end mange forfattere kan på flere hundrede sider.

Thanhha Lai - Inside out & back Again. Bogen er skrevet på vers og er baseret på forfatterens eget liv som immigrant i USA. Bogen fortæller om den 10-årige Hà, der må flygte fra Saigon under Vietnamkrigen og hvordan hun og hendes brødre, mødes af racisme og opfattes som fjenden, i det land de er flygtet til, selv om de kun er børn. Meget autentisk og stærk bog.

Aldous Huxley - Fagre nye verden. Science fiction, skrevet i starten af 1930 og handler om en verden, hvor mennesket laves på samlebånd og hvor hver enkelt individ, præges via indsprøjtninger og diverse indgreb, mens de er fostre, for at tilpasse dem til den stilling de nu skal have i samfundet. Det hele sættes på spidsen, da en vild, fra et reservat med ukontrollerede forhold, trækkes ind i den "civiliserede" verden. Jeg var lidt skuffet over den og tror jeg må genlæse den for at få alt med.

P.C. Cast - Mærket, Forrådt, og Udvalgt. Det som jeg troede var en trilogi, viste sig, at være en hel serie på 12-13 bøger. Historien minder meget om Rachel Hawkins Hex-Hall bøger, bare med vampyrer. Den 16-årige Zoey, bliver mærket med halvmånesymbolet, hvilket betyder, at hun med tiden vil forvandle sig til en vampyr og hun må derfor opholde sig på en speciel skole, hvor hun skal lære at være vampyr. Men der er noget, som ikke er som det skal være og Zoey bliver udvalgt af Nyx vampyrgudinden, til at få styr på sagerne. Jeg synes, det var en god historie og hvis jeg skulle falde over resten af bøgerne i serien til en meget billig penge, vil jeg helt sikkert købe dem og læse serien færdig.

Maria v. Snyder - Inside Out & Outside In. Forfatteren til The Chronicles of Ixia, som jeg har hørt meget godt om. Jeg havde intet hørt om disse to bøger og jeg oplever tit, at det er en god indgangsvinkel for mig, da jeg så ikke ender med at blive skuffet. Bogen foregår i et lukket samfund med Uppere og Scrubs. Upperne lever for sig selv i de øverste etager og scrubsene lever i de nederste og laver alt det beskidte arbejde, under skarp overvågning af Tavaerne, der er magthaverne i det lille samfund. Hovedpersonen Trella, kommer meget imod sin vilje til at stå i spidsen for et oprør. Jeg synes det var en spændende historie og bøgerne hang rigtig godt sammen. Selvom hovedpersonen godt kunne være lidt irriterende og selvcenteret nogle gange, var det nogle gode personkarakteristikker der blev skildret. Der var også lidt løse ender til sidst, men det er også okay. Jeg kan godt lide at man ikke får det hele serveret, men også skal bruge sin egen fantasi.

I januar har jeg startet på to bøger, som jeg bare ikke havde lyst til at fortsætte med og bøgerne er:

Barbara Trapido - Brother of the more famous Jack. Jeg fattede ikke en meter af hvad der foregik. Der var for mange engelske ord, jeg ikke forstod og de fleste personerne havde to til tre kælenavne, så det var svært at holde styr på, hvem der var hvem. Det er ellers beskrevet som en vigtig bog i kvindelitteraturen. Men boy oh boy, den var bare for kedelig. Den blev sat på hylden igen til en anden gang.

Michael Chabon - Telegraph Avenue. Den kunne heller ikke fange mig. Jeg
har ellers hørt meget godt om forfatteren. Men jeg kunne bare ikke koncentrere mig om plottet. Alle referencerne til Jazz-plader gik også helt hen over hovedet på mig. Det er bare ikke en bog for mig lige nu. Måske senere på året.

Det var de bøger jeg har læst i januar, jeg kan mærke at tunge, tykke bøger ikke er det rigtige valgt, for mig lige nu. Så til februar har jeg valgt, at temaet skal være Valentines Day Reads, med masser af kærlighedsromaner, ungdomsbøger og serier. Lette bøger, hvor man ikke skal tænke så meget. Men det vil jeg lave et indlæg om i weekenden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar