tirsdag den 21. januar 2014

Hvad læser en pige på 10 år og en dreng på 12 år?

Det kan jo ikke undgås, at min glæde ved at læse smitter af på mine børn. Min 10-årige datter kom for alvor i gang med, at læse på egen hånd sidste år. Da jeg var på hendes alder, læste jeg De 5- og De tre detektiver-serierne og jeg var også meget vild med Kirsten Holsts Safty-bøger. Det er ikke helt samme smag, min datter har.

Hun er stor One Direction fan og samler på bøger om bandet.  Bøgerne er fyldt med små sjove historier og facts (nogle mere sande end andre) om drengene og deres vej fra X-factor til berømmelse.

 Hverdag i skolen har de 20 minutter, hvor alle elever læser i en bogRenée Toft Simonsens Karla-bøger sammen. De er i gang med at læse Karlas kamp, der er nummer 5 og foreløbig sidste i serien. Bøgerne har vi købt antikvarisk gennem SAXO.com. Et par af dem vi købte havde lidt brugsspor, men de fleste af dem så helt nye ud.
de selv har valgt. I øjeblikket læser hun og en veninde

Når den serie er færdig, har hun planlagt, at læse Line Kyed Knudsens Pigerne fra Nordsletten, der er fire bøger i serien, som hun fik i julegave. Jeg købte bøgerne billigt, da jeg var på BogForum i november sidste år.

For et stykke tid siden så hun filmene Sisterhood of the Traveling Pants, der bygger på Ann Barshares bøger, på dansk er titlen Piger i Jeans og bestemte, at dem ville hun rigtig gerne samle på. Efterfølgende var vi så heldige, at finde nummer to og tre brugt gennem SAXO.com for bare 70,- kr. stykket. Bøgerne er igen som nye uden skrammer eller noget. Så nu holder vi udkig efter de manglende i serien. Jeg mener der er fire i alt.

Min søn på snart 12 år er ikke den store læsehest. Jeg har, som man jo gør som mor forsøgt, at få ham til at læse lidt forskelligt blandt andet Robert Fiskers Mikkel Ravn-bøger, men det fanger ham ikke rigtig og han læser dem, kun fordi mor siger han skal. Så en dag vi var i AZ i Hjørring, faldt han selv over Jeff Kinneys Wimpy Kid bøger, som han synes er rigtig sjove at læse. Lyst læsning er altid bedre end tvang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar