mandag den 24. februar 2014

Læseliste til marts.

I anledningen af at der er Krimimesse i Horsens d. 5. og 6. april, har jeg udnævnt marts måned til krimi-måned. Det ser desværre ikke ud til, at der bliver tid til at tage til messen i år. Men derfor kan jeg da godt fejre det herhjemme. Som sædvanlig er læselisten kun vejledende, da jeg holder fast ved, at man bør læse hvad man har lyst til.

 
Jeg er ikke den store krimi læser, jeg er ikke meget for de blodige og voldelige krimier og især ikke, hvis der er børn indblandet. Jeg er bedst til dem, hvor der er humor og hvor selve drabene og det blodige ikke er så meget i fokus. Jeg startede ellers på Kain Slaughters krimier her i januar, men jeg må tilstå, at jeg er kørt helt fast, jeg bryder mig bare ikke om den slags bøger

De tre første bøger jeg har planlagt for denne måned, har dog ikke noget med krimier at gøre:

Ib Michael - Himlen Brændte. Er den første bog jeg tager hul på. Det er marts måneds bog til Læseklubben, som mødes d. 9. marts. Af forfatteren har jeg læst Vanilletrilogien og jeg har Kejserens atlas og Prins stående ulæste på hylden. Bogen handler om, hvad der kunne være sket på den russiske Tunguska område, da flere tusind kvadrat kilometer skov blev ødelagt i 1908, ved en kæmpe eksplosion.

Jhumpa Lahiri - The Namesake. I sidste måned læste jeg The Lowland og
jeg kunne rigtig godt lide forfatterens fortællestil og glæder mig til at læse mere fra hende. I denne bog tager hun fat på livet som indisk immigrant i USA og forholdet mellem de integrerede børn og deres stadig meget indiske forældre.

Lianne Simon - Confessions of a Teenage Hermaphrodite. Den meget interessante bog, som jeg vandt i en Goodreads giveaway. Jeg er startet på den i slutningen af februar. Det er fiction og det er jeg lidt skuffet over, da jeg havde håbet det var en virkelig fortælling. Jeg er ikke helt vild med den, der er noget ved måden historien bliver fortalt på jeg ikke kan lide.

Så kom vi til krimierne!

Tarquin Hall - The case of the Man who died laughing. Endnu en bog om
Indiens Hercule Poirot, Mr. Vish Puri. Hyggelig lidt sjov krimi, med et indisk touch.

Lindsey Davis - Tyv over tyv. Det der fangede  mig ved denne krimi er, at den foregår i det antikke Rom, hvilket jeg synes kunne være meget spændende at læse om.

Robert Galbraith - Gøgens kalden. Skal læses udelukkende fordi det er Harry potter mor, J.K Rowling der har skrevet den og efter forfatterens sande identitet kom frem, har bogen fået gode anmeldelser. Jeg kan se, at man allerede nu kan forudbestille, den engelske udgave af bog nummer to i serien, der hedder Silkworm.

Lene Kaaberbøl - Kadaverdoktoren og Det levende kød. Krimier af forfatteren til den internationalt kendte Skammeren-børnebogsserie. Jeg har læst den første af hendes krimier lige da den udkom i 2010, men det er så længe siden, at den bliver jeg nødt til at genlæse. Bøgerne foregår i slutningen af 1800-tallet og omhandler lægen Albert Karno og hans datter, der studerer de døde for at hjælpe de levende.

Zoë Ferraris - Den sidste Sura, Slørets by og En verden af fremmede. Bøgerne følger ørkenguiden Nayir og den ambitiøse kvindelige kriminaltekniker Katya. Krimierne er inspireret af, at forfatteren selv har boet i Saudi Arabien i en årrække og giver et interessant indblik i livet i Mellemøsten og de spændinger der er mellem religion, tradition, mand og kvinde i det moderne arabiske samfund. De to første er genlæsninger.

Alan Bradley - Flavia de luce og hævneren fra Ulster og Drengen i galgen. Ny anmelder rost
krimiserie om den 11-årige lidt gammelkloge Flavia de Luce og hendes forkærlighed og flair for kemi og fremstilling af gifte, som hun anvender til at opklare mysterier og forbrydelser. Bogen bliver markedsført som en børnebog i Danmark, men kan findes blandt voksenbøgerne på hylderne i udlandet. Jeg er meget spændt på at finde ud af, hvem serien taler mest til børn eller voksne.

Hvis jeg får tid og har lyst, er det min plan, at få læst mig igennem alle Liza Marklunds 10 krimier om journalisten Annika Bengtzon. Jeg har kun fået læst de to første, men har troligt fortsat med at købe og samle på dem, så nu er det vist på tide også at få dem læst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar