tirsdag den 4. marts 2014

The Book Buying Tag.

Her er min fordanskede udgave af den engelske Book Buying Tag. Jeg har udeladt alle spørgsmål om biblioteks vaner, fordi jeg ikke benytter mig af biblioteket. Jeg bor på landet og det lokale bibliotek har meget begrænset åbningstider, så det er alt for besværligt.
 
1.) Hvor køber du dine bøger?

De fleste af mine engelske bøger køber jeg på www.saxo.com eller www.bookdepository.co.uk. The Book Depository har fri fragt over alt i verden, men Saxo.com har fri fragt for køb over 399,- kr. og de kører ofte tilbud med gode procenter på alle deres titler, både danske og engelske.

Jeg bor ude på landet og danske titler venter jeg som regel med, at købe til jeg har et ærinde i enten Hjørring eller Brønderslev, der er ca. lige langt at køre. For det meste handler jeg dog i Bog & Idé i Brønderslev, da jeg selv har været ansat der. 

2.) Forudbestiller du bøger?

Ja. I øjeblikket har jeg fem forudbestillinger liggende. Ofte er der lidt at spare på, at bestille bøgerne før udgivelsen og så er jeg skadet af at arbejde i en boghandel og kan godt lide at eje første udgaver af bøger, med lækkert kvalitets papir og indbinding.

3.) Hvor mange bøger køber du gennemsnitligt om måneden?

Mellem 5 og 10 bøger tror jeg. I februar og november køber jeg altid flere bøger, da der er Det store Bogudsalg i februar og Bogforum i november.

4.) Hvordan har du det med antikvariske/brugte bøger?

Jeg er stor tilhænger. På den måde er der mulighed for, at få fat i billige bøger eller bøger der ikke trykkes mere. Desværre ligger det nærmeste Antikvariat i Aalborg eller Århus. Saxo.com samarbejder med flere antikvariater i Danmark og jeg benytter mig ofte af muligheden for, at købe en billig brugt bog gennem dem.

5.) Står dine TBR/ulæste bøger for sig selv eller sammen med de andre bøger?

Jeg har ikke noget specielt sted eller hylde til mine ulæste bøger. Alle de bøger jeg køber, skriver jeg op i en notesbog og streger dem ud efterhånden som jeg læser dem.

6.) Planlægger du, at læse alle de bøger du ejer?

Både og... Nogle af bøgerne jeg har er opslagsbøger, som jeg bruger til baggrundtjek eller fotobøger om kunst eller andre lande eller kulturer, dem kigger jeg i en gang i mellem, men læser dem ikke fra ende til anden. Andre er bøger, jeg ikke synes, jeg har livserfaring eller ro nok til at læse lige nu, men som jeg gerne vil læse senere, når jeg er ældre.


7.) Hvad gør du ved bøger du ejer, men ikke kan lide eller ikke tror du nogensinde, kommer til at læse?

Som regel lader jeg bøgerne stå, da jeg nogle gange ændrer mening eller får lyst til at læse bogen igen. Jeg har en lille tendens til, at komme til at købe bøger jeg allerede ejer, dem får Læseklubben, hvis nogen har lyst og ellers ryger de til genbrug.

8.) Har du nogensinde givet bøger væk?

Ja, jeg har et par gange i mit liv luget godt ud i min bogsamling og givet en hel masse til genbrug og jeg har fortrudt det godt og grundigt hver gang. Fordi min smag ændrer sig efter som jeg bliver ældre og nogle af bøgerne ville jeg have sat pris på at have i dag.

9.) Har du nogle gang lavet restriktioner for dine egne bogkøb?

Næ, jeg havde en lang periode, mens børnene var helt små, hvor jeg slet ikke havde tid og lyst til at læse, da købte jeg slet ingen bøger. Så jeg synes det regulerer sig selv. Jeg kan godt mærke nu, at jeg er meget påvirket af, at se BookTube videoer og det får mig til at købe flere bøger. Men jeg er voksen og jeg mener sagtens jeg selv kan styre mine indkøb.

10.) Synes du selv du køber for mange bøger.

Nej, men min mand gør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar