søndag den 23. marts 2014

Veronica Mars.


Rob Thomas & Jennifer Graham - The Thousand Dollar Tan Line.

Good News Marshmallows! Normal is the Watchword! Jeg var meget skuffet da TV-serien om den lille blonde rapkæftede Veronica Mars, spillet af Kristen Bell, blev stoppet. Efter showet blev taget af programmet, har fans over hele verden, trofast blevet ved med at protestere og det hele er endt med en spillefilm, der lige har haft premiere i USA i denne måned. Filmen er udelukkende finansieret af fans, der har doneret penge til projektet. Nu kommer så Veronica Mars serien i bogform.

Bogen starter hvor filmen slutter, der er gået ti år siden Veronica Mars tog afgangseksamen fra Neptune High. Hun har studeret jura og arbejdet for et advokatfirma i tiden der er gået. Nu er hun så vendt tilbage til Neptune, for at prøve at redde faderens detektiv bureau, mens han er midlertidig indisponeret.

Situationen i Neptune er ikke meget anderledes end fra hendes High School dage. Don Lamb, broder til den forhadte tidligere sherif Dan Lamb, er blevet valgt til byens sherif og byens politi har aldrig været mere beskidt og korrupt end lige nu. En pige forsvinder under Spring Break fest og Veronica bliver kaldt ind af bystyrets formand, for at hjælpe den inkompetente sherif  med at finde den forsvundne pige igen og redde byens ansigt udad til.

Jeg synes tv-seriens stemning er meget godt fanget i bogen. Måske er bogens Veronica en anelse mindre rapkæftet og stemningen en anelse mere mørk end i filmene. Hvilket er helt fint, det giver bare udtryk for, at hun er også blevet ti år ældre og mere moden. Der er mange referencer til seriens episoder og det er ren nostalgi. Eneste lille minus er, at hele filmens handling bliver afsløret i bogen. Så hvis man har tænkt sig at se filmen, skal man nok vente med at læse bogen til bagefter. Det er en god start historie og jeg glæder mig til de næste bøger i serien udkommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar