fredag den 18. april 2014

#fredagsbog d. 18. april 2014.

Efter min lille de tour fra børnebøgerne er jeg denne weekend vendt tilbage til månedens tema. Jeg læser to bøger denne weekend:

Nick Lake - In darkness. Bogen handler om den 15-årige Shorty, der bor i Haitis fattigeste område. Under et jordskælv bliver han fanget under nogle ruiner, døden synes uundgåelig. Voodoo, der kom med de afrikanske slaver til Haiti, spiller en stor rolle blandt efterkommerne af slaverne i dag.  I mørket under ruinerne, opstår der en Voodoo forbindelse mellem Shorty og Toussaint L'Ouverture, der stod i spidsen for slavernes oprør mod det franske styre i slutningen af 1700-tallet. Jeg har lidt svært ved at komme ind i bogen, delen med drengens historie er hjerteskærende, men jeg synes ikke det helt hænger sammen med Toussaint-delen. Håber det bliver bedre længere inde.

Cecilia Gray - Drawn. Netgalley e-bog. Bogen handler om Sasha, hun har hele sit liv været ind og ud af børnehjem og plejefamilier. Der er nemlig det specielle ved Sasha, at hun har evnen til at få folk til at sige sandheden, uanset om de vil eller ej og sandheden er ofte ilde hørt. I starten af bogen arbejder hun for FBI. Hun kan få selv den mest forhærdede seriemorder til at tilstå, men på grund af hendes evne er hun meget isoleret. En dag bliver hun opsøgt af CIA, der skal have hendes hjælp til infiltrere en gruppe terroristiske graffiti malere i Belgien. Jeg er ca. 8% inde i historien. Det lyder som et meget originalt plot, men jeg forstår altså ikke hvad fænomenet "terroristiske graffiti malere" dækker over. Men forhåbentlig bliver jeg klogere længere inde i bogen.

God påske og god læselyst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar