onsdag den 21. maj 2014

Bogkøb i maj 2014. Første del.

Der kommer helt sikkert et indlæg mere i denne måned om bøger jeg har købt, da min mand uforvarende, for at slippe for at købe fødselsdagsgave til mig, kom til at sige "Kan du ikke bare bestille nogen bøger." JO! det kan jeg da i den grad, så der vil nok dukke en, eller flere, bogpakker op i løbet af måneden.Men her er de bøger jeg har anskaffet mig indtil videre:

Amie Kaufman & Meagan Spooner - These Broken Stars. (Opgivet/ bøgerne er solgt) I april vandt jeg et gavekort til Amzone.com på 25$. Mere end halvdelen gik til fragt alene, men mod at jeg betalte ca. 15$ selv blev der råd til, at købe denne bog og et flot bogmærke. These Broken Stars er den første i Starbound-serien. Bogen har jeg hørt blive beskrevet som Titanic in Space og hvem synes ikke det lyder spændende? Under alle omstændigheder er det et fantastisk flot omslag, som måske også kunne være en af grundene til at jeg købte den... Bog nummer to i serien, har et mindst lige så smukt omslag og hedder This Shattered World og udkommer til december. Faktisk står der at den udkommer d. 23. december, hvilket jeg synes er en meget mærkelig dato, hvis folk skal nå at købe den til jul!?


Joël Dicker - Sandheden om Harry Quebert-sagen. Jeg kender ikke så meget til denne bog. Jeg har godt set, at den er meget omtalt i bogverdenen, men det var først da Lotte, der er ansat i Bog & Idé i Brønderslev talte meget begejstret om den, at jeg blev interesseret i at læse den. Hun fik den til at lyde rigtig spændende. Efter hvad jeg forstod, er det en kriminalroman i flere lag. Den kan også, med sine lidt under 700 sider, fint fungere som juni måneds tykke bog.

Jonas Jonasson - Den 100 årige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og Analfabeten der kunne regne. Jeg har hørt rigtig meget om disse bøger, der begge skulle være skrevet med meget ironi og være rigtig sjove. Så dem ser jeg frem til at læse her til sommer. Den 100 årige, handler om Allan Karlsson, der på trods af at han er frisk og rørig, bliver anbragt på et plejehjem. Men det får han hurtig nok af og tager ansvar for sit eget liv og kravler ud ad vinduet og forsvinder. Analfabeten handler om sydafrikanske Nombeko Mayeki, der vokser op i et skur i slumbyen Soweto. Rent statistisk har hun ikke meget af en fremtid for sig, men alligevel forstår hun at kæmpe for sit liv og ender med at komme ud af slummen og ud i verdenen.

Jonathan Tropper - Syv satans lange dage. Endnu en bog, som jeg har hørt skulle være meget humoristisk, som nu også er tilføjes sommerens læseliste. På sin kones fødselsdag finder Judd Foxmann, sin kone i seng med sin chef. Kort tid efter dør Judds far, efter langtids sygdom. Nu er familien tvunget til at tiltage i begravelsen og ikke mindst sidde Shiva sammen. Shiva er en jødisk tradition og betyder, at familien ikke forlader hjemmet i syv dage, for at modtage venner og bekendte, der kommer forbi for at vise deres deltagelse. Det vil sige at kone og mand ufrivillig bliver nødt til at tilbringe syv dage under samme tag. Det bliver syv meget begivenhedsrige dage.

Chris Bradford - Ransom. Bog nummer to i Bodyguard-serien om den 14-årige Connor Reeves, der er kampsport ekspert. Han er blevet rekrutteret af en organisation, der har specialiseret sig i, at yde beskyttelse til berømtheders børn. I denne bog skal han udstationeret på en yacht og skal beskytte en magtfuld mediegurus tvillingedøtre. Forfatteren har også skrevet serien om The Young Samurai, som jeg har læst fornylig. Jeg er og har altid været inkarneret fan af drengerøvs eventyrbøger med action og fart over feltet.

Lang Leav - Love & Misadventure. Når jeg er færdig med at læse Brontë søstrenes digtsamling, planlægger jeg, at gå i gang med denne. Efter hvad jeg har forstået, er det en kærlighedshistorie skrevet i vers.

Love is a game of tic-tac-toe,
Constantly waiting for the Next x or o. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar