onsdag den 25. juni 2014

På ønskelisten #3.

 Endnu flere bøger til ønskelisten.

Goce Smilevski - Freuds søster. Da Freud flygtede fra Østrig til London i 1938, valgte han af uvisse grunde, at efterlade sine fire søstre, der alle fire få år senere dør i koncentrationslejre. I bogen forsøger forfatteren at sætte fokus på, hvorfor Freud handlede som han gjorde.

 I bogen følger læseren Freuds søster Adolfine. Hun lever et meget turbulent liv. Hun er følsom og sart og hendes barndom er præget af, moderens intolereance overfor hendes væsen og at denne helt klart foretrækker sin søn Sigmund Freud, frem for sine døtre. Hun indlægges blandt andet også på et sindssygehospital. I bogen figurer også Gustav Klimts søster Klara og Franz Kafkas søster Ottla, altså flere oversete søstre til berømte mænd.

Menneskeskæbner fascinere mig og jeg har aldrig tidligere beskæftiget mig med Freud og hans Psykoanalyser, derfor lød den her bog meget interessant.

Liane Moriarty - Min mands hemmelighed. Jeg har længe haft kig på bogen på engelsk og nu er den så blevet oversat til dansk og udkom d. 23/6. Bogen følger to familier, hvor begge ægtemænd bærer rundt på nogle store hemmeligheder. Den enes hemmelighed afsløres i et brev, som konen først skulle have læst efter mandens død og den andens hemmelighed har med utroskab at gøre. Disse to familiers liv kobles sammen, da mordet på en lille pige efterforskes. Det lyder simpelthen bare rigtig spændende.

Jeg var faktisk bestemt på, at købe bogen den dag den udkom og jeg havde set at Føtex havde den i ugens reklame til bare 149,-kr. Så mandag morgen kørte jeg glad og fro til Hjørring, efter at have sat børnene af henholdsvis i skole og børnehave. Men der er ikke skyggen af bogen, nogen steder og da jeg spørger personalet, er der ingen der ved noget. Den ene mener bogen er udsolgt? Den anden at den nok kommer i morgen? Så lidt muggen måtte jeg køre hjem igen, uden bog og med en påmindelse om, hvorfor det er jeg elsker at handle i landets fine boghandler, hvor der er styr på udgivelsesdatoerne og personalet ved noget om det de sælger.


Gaby Morgan - Read me and Laugh, A Funny Poem for Everyday of the Year og Poems from the First World War. Jeg har udfordret mig selv i år til at prøve at læse nogle forskellige slags digte. Jeg har endnu ikke turde kaste mig ud i de store klassiske digtere. Indtil videre har jeg holdt mig til mindre krævende lidt mere finurlige og anderledes digte. Derfor er jeg hele tiden på udkig efter spændende digtsamlinger.

På bloggen Flyv med mig læste jeg om Read Me and Laugh, der er som titlen siger, en samling af sjove digte, et til hver dag i året. Da jeg tjekkede forfatteren efter på saxo.com, kunne jeg se at hun havde udgivet flere digtsamlinger. Den der sprang mig mest i øjnene og som jeg synes lød rigtig spændende, selv om den rent følelsesmæssigt ligger helt i den modsatte grøft af Read me and Laugh, er en samling af digte, skrevet af soldater, sygeplejersker, mødre, kærester, familie og venner under 1. verdenskrig om kærlighed, patriotisme, savn og fortvivlelse. Begge bøger blev fluks tilføjet min uendelige ønskeliste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar