tirsdag den 15. juli 2014

Allison Kingsley - Raven´s Nest Bookstore Mysteries.

Mind over Murder, A Sinister Sense og Trouble Vision. Bøgerne er købt på The Book Depository og er en af mange serier af den type bøger, der kaldes cozies. Jeg fristes næsten til at kalde dem krimiernes svar på Barbara Cartland.

Clara Quinn flytter efter at have boet mange år i New York, hjem til sin fødeby Finn´s Harbor. Det er ikke nemt at få arbejde, så hun hjælper til i sin kusine Stephanies boghandel The Raven´s Nest Bookstore. Som børn var de uadskillelige og da de begge er enebørn, er de det tætteste de hver i sær kommer på at have søskende.

I familien Quinn er der visse personer med overnaturlige evner og Clara har arvet disse evner. De har altid været en byrde for hende og hun har længe forsøgt at lukke af for de ting hun kan. Men da der findes en død kvinde i boghandlens lagerrum, må hun tage evnerne i brug for at rense sin kollega Mollys navn. Som læse var det lidt svært at få styr på disse overnaturlige evner, der synes at udvikle sig alt efter hvad hun havde brug for.

Utrolig meget af bøgerne foregår i Clara tanker og hun overanalysere alting og jeg sad bare og tænkte kom nu videre. Jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere samspil med de andre personer i bogen. Der var dog en tydelig personlig udvikling  med Clara i bøgerne og hendes liv bliver helt sikkert mere og mere spændende.

For mig var det lige de rigtige bøger på et tidspunkt, hvor jeg havde svært ved at find noget at læse. De er hyggelige og underholdende og letlæselige, selv om jeg fandt det svært at læse bøger med large print. Det lyder mærkeligt, men det er lige som om, jeg ikke kunne læse så flydende som almindelig størrelse skrift. Forløbet i bøgerne blev efter bog nummer to også lidt for forudsigeligt, men de var fine.

2/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar