torsdag den 17. juli 2014

På ønskelisten #4

Jeg må indrømme, at jeg allerede har lagt bestillinger ind på Westerfelds og Okorafors bøger. I dag har Saxo.com nemlig 30% rabat på alle deres bøger via et link på deres Facebookside. Det var simpelthen for fristende og min undskyldning er, at jeg først skal betale for bøgerne til september, når den sidste udkommer, og så gør det ikke så meget...

Scott Westerfeld - Afterworld. Jeg har læst flere af forfatterens bøger, blandt andet hans steampunk trilogi, der består af bøgerne "Leviathan", "Behemoth" og "Goliath" og hans "Uglies" trilogi, der er en dystopisk science fictionagtig serie og består af bøgerne "Uglies", "Pretties" og "Specials". 

Denne nye bog udkommer til september og handler om Darcy Patel.Hun er ved at skrive en roman og med en kontrakt i lommen, stiller hun sin uddannelse på standby og rejser til New York, for at skrive bogen færdig og få den udgivet. Her bliver hun uerfaren, som hun er taget under vingen af allerede etablerede forfattere.

Samtidig med vi læser om hendes liv i New York, læser vi også hendes roman og kan se hvordan hendes liv har indflydelse på handlingen i romanen og omvendt. Jeg er meget spændt på at finde ud af, hvad titlen hentyder til, for umiddelbart er meningen ikke åbenlys for mig.

Det lyder som noget fuldstændig andet end hvad han tidligere har skrevet og jeg synes ideen med en bog i en bog lyder rigtig interessant.

Nnedi Okorafor - Who fears death. Forfatteren er amerikansk-nigeriansk og jeg har aldrig hørt om hende før, men faldt over bogen, da jeg sad og tjekkede juli måneds nyudgivelser på Saxo. Det er intet mindre end en post-apokalyptisk historie der foregår i Afrika langt ude i fremtiden.

En stamme beslutter at udrydde nabostammen, som været under deres herredømme længe. En kvinde overlever massakren ved at slippe ud i ørkenen. Hun er blevet voldtaget og føder en pige. Barnet er et anderledes vildt og mærkeligt barn og moderen døber hende Onyesonwu, som betyder Who Fears Death på det gamle afrikanske sprog. Som 11 årig kan pigen skabe sig om til en grib, men det er kun en lille del af den magi hun besidder.

Flere af forfatterens bøger ser virkelig interessante ud, blandt andet "Kabu Kabu" og "Lagoon".

Tove Jansson - Sommerbogen. Forfatteren er bedre kendt som mumitroldenes mor. Denne nyoversatte lille roman virker til, at være en sød og filosofisk bog, om naturen, livet i almindelighed og venskab mellem genrationer.

Den handler om Sophia på 6 år og hendes farmor. Sophia har mistet sin mor og tilbringer den første sommer derefter, sammen med farmoren på en lille ø i den finske skærgård. Her hygger de sig og oplever naturen omkring dem på helt tæt hold.

Selve bogen er også rigtig flot med sart rosa forside og har samme blå farve på kanterne af siderne, som på skriften på forsiden.

Det er svært at gøre redde for handlingen i bøger man ikke har læst, men jeg har forsøgt så godt jeg kunne.

2 kommentarer:

  1. "Afterworld" står virkelig også højt på min ønskeliste. Den lyder virkelig god, og så er jeg også ret fascineret af det med, at det er en bog i bogen :)

    SvarSlet
  2. Ha ha, jeg fandt ud af at jeg faktisk allerede har bestilt "Afterworld" en gang. Piiinligt!! Men der er da heldigvis tid til at afbestille den ene igen :)

    SvarSlet