mandag den 4. august 2014

På ønskelisten #5.

Så er der føjet flere bøger til min uendelige ønskeliste.

Vibeke Bruun Arildsen - Sommeren på Carlsholm. Det er en historisk roman og foregår omkring år 1900, hvor der sker stor udvikling i Danmark, især hvad angår andelsbevægelserne og kvinders rettigheder.

Bogen handler om tre piger og to drenge og udspiller sig på godset Carlsholm. Luise er datter af godsejeren og Nethe og Hansine er begge ansatte i køkkenet. Alle tre piger møder kærligheden i form af to drenge. Nethe og Hansine forelsker sig begge i skyttens søn Peter og Luise begynder at tænke anderledes på sin barndomsven Ib, end hun plejer.

Det lyder som en rigtig god kærlighedsroman og jeg kan rigtig godt lide at den foregår i Danmark.

Jane Austen - Emma. Det er en bog jeg allerede ejer og har læst flere gange. Det eksemplar jeg har er en gammel slidt og gulnet bogklubudgave, hvor siderne er ved at falde ud. Derfor har jeg længe været på udkig efter en ny udgave på dansk og endelig har jeg fundet den som jeg vil have.

Denne udgave er udgivet her i august af Bechs Forlag. Jeg har tre andre bøger i deres klassiker serie, "Stormfulde højder", "Stolthed og fordom" og "Overtalelse", så "Emma" vil passe perfekt sammen med dem på hylden.

Alle kender vel historien om den lidt bossy og  naive Emma Woodhouse, der leger Kirsten Giftekniv for sin veninde og kommer så inderligt galt af sted.

Emma er helt klart min favorit af alle Austens bøger. Selv om Emma ikke er specielt likeable eller sød, er der alligevel et eller andet i hendes væsen der tiltaler mig.

Brandon Sanderson - The Mistborn Trilogy. Man kan næsten ikke se en booktube video uden at en af Brandon Sandersons bøger bliver positivt omtalt. Han er en meget produktiv forfatter og har skrevet et utal af bøger. Jeg tror, uden at vide det med sikkerhed, at langt de fleste, måske alle, er fantasy bøger.

Jeg har allerede hans bog "Rithmatist" stående ulæst på hylden, men jeg kunne rigtig godt tænke mig, at læse hans Mistborn trilogi.

Det er nogle ordentlige moppedrenge af nogle bøger og de skræmmer mig faktisk lidt. Men jeg har hørt så meget godt om dem, at jeg bliver nødt til at eje dem på et tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar