søndag den 21. september 2014

Forfattermøde: Signe Langtved Pallisgaard.

Jeg er lige vendt hjem fra et rigtig hyggeligt og informativt forfatter arrangement på Brønderslev bibliotek.

Det var, som det fremgår af titlen, forfatteren Signe Langtved Pallisgaard, der har skrevet bogen "Et andet sted", der blev interviewet af en af bibliotekarerne. Min læseklub har lige læst bogen denne måned netop med henblik på dette arrangement.

Det er altid spændende og lytte til personen bag en bog og høre om de forskellige overvejelser og forudgående erfaringer, der har ført til en bogs tilblivelse og som kan føre til en hel ny forståelse af den.  Jeg må sige, at Signe Langtved Pallisgaard, var utrolig interessant og nærværende at lytte til, på trods af at hun var ramt af jetlag, efter lige at være hjemvendt fra en rejse til USA.

Blandt andet fortalte hun, at inspirationen til "Et andet sted" opstod på en familie rejse, en road-trip, i Californien i 1999, da hendes far, der også er litteratur interesseret, gav hende Leo Tolstojs klassiker "Anna Karenina" at læse på turen. Det slog hende hvor aktuel Tolstojs kvindebeskrivelse stadig er i dag og gav hende lyst til at arbejde mere med dette tema. Så derfor vil man, hvis man har læst Tolstojs store klassiker kunne drage paralleller, mellem det kvinderne oplever i de to bøger.

Hun fortalt også om den lange skriveproces, hun har været i gennem siden 1999, hvor ideen til romanen begyndte at spire. Om samarbejdet med først det ene forlag, som trak processen i langdrag og gav mange skuffelser og besvimelsens glæde, da et andet forlag endelig antog bogen.

Interessant var det også at høre de andre tilhøreres spørgsmål og tanker og der blev vendt mange emner i forbindelse med bogen. Det var en dejlig oplevelse.

Forfatteren er allerede i gang med et nyt bogprojekt, der bygger på personlige oplevelser og kommer til at handle om livskvalitet og dødelig sygdom.

2 kommentarer:

  1. Åh jeg har også engang hørt Signe fortælle om sin bog. Hun er simpelthen så sympatisk og interessant at lytte på!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, hun er bare rigtig god til at formidle hendes meninger og mål. Det var så interessant at høre :)

      Slet