fredag den 26. september 2014

#fredagsbog d. 26. september 2014.

For ca. en måneds tid siden tilmelde jeg mig det bogblogger træf, der bliver holdt i Aalborg denne lørdag. Da jeg tilmeldte mig tænkte jeg ikke videre over det, det lå jo så langt ude i fremtiden. Men nu da det nærmer sig med hastige skridt, begynder jeg at få lidt sommerfugle i maven. For jeg kender jo ingen af de andre. Når jo, jeg læser da deres blogge, men ellers har jeg jo aldrig snakket med nogen af dem i virkeligheden. Heldigvis har jeg da erfaring for, at en fælles interesse hurtigt bringer umage folk sammen og jeg er overbevist om, at det nok skal blive hyggeligt.

Jeg har været lidt vægelsindet i ugen der er gået, hvad angår valg af bøger og pt. har jeg gang i tre bøger. Det bestemt ikke fordi nogen af bøgerne er dårlige, jeg har bare ikke kunnet begrænse mig til en enkelt bog.

Bøgerne, som er mine fredags/weekendbøger denne gang er:


Jesper Bugge Kold - Vintermænd. Det jeg faldt for ved beskrivelsen af denne bog er, at den følger Anden Verdenskrig fra to tyske brødres perspektiv. Jeg har ikke tidligere læst bøger om krigen fra den vinkel. Indtil videre synes jeg den er rigtig godt skrevet. Personernes dilemma angående nazister og Hitler er skildret realistisk og det er bare generelt spændende, at følge de to brødres historie.

Haruki Murakami - Trækopfuglens krønike. Indtil videre synes jeg den er rigtig god, men knapt så skør og uforudsigelig, som jeg havde forventet. Jeg blev dog overrasket af en meget makaber scene, med en mand der bliver flået levende. Indtil videre er det, det vildeste der er sket. Men der er mange sider igen, så der kan sagtens nå at dukke en parallel verden op eller noget andet uventet.

Knud Hjortø - To verdener. Bogen læser jeg i forbindelse med det litteratur kurses jeg har tilmeldt mig, hvor vi beskæftiger os med forfattere omkring århundredeskiftet. Bogen handler om de to sider i et ægteskab, mandens og kvindens. Den giver et fint billede af forskellene mellem kønnene dengang.

God weekend og god læselyst!

2 kommentarer:

  1. Jeg har også lidt sommerfugle i maven, men det skal helt sikkert nok blive hyggeligt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er jeg også sikker på. Glæder mig til at møde dig i virkeligheden :)

      Slet