mandag den 8. september 2014

Lækkerier i postkassen #2.

 
Jeg har været så heldig i den forgangne uge, at to skønne bøger, har fundet vej til min postkasse.

Fra forlaget Turbine har jeg modtaget Vintermænd af Jesper Bugge Kold.

Bogen foregår i tiden omkring Anden Verdenskrig og handler om brødrene Karl og Gerhard. De bor i Hamburg i Tyskland. Karl har overtaget forældrenes klædefabrik efter faderens død og lever et helt normalt familie liv med kone og deres fire børn. Gerhard er matematik professor på universitet og skriver bøger. Han har mistet sin kone og lille datter, der begge døde af sygdom.

Da Hitler kommer til magten inddrages begge mænd ufrivilligt i krigen. De havner begge i nazistbevægelsen, den ene som forsyningsofficer ved fronten og den anden bliver ansvarlig for jødetransporterne og senere kommandant i en af koncentrationslejrene.

Det lyder som en rigtig barsk fortælling, om hvordan normale mennesker, der bliver sendt i krig, pludselig bliver presset ud i grufulde og umenneskelige dilemmaer, hvor grænser for hvad der er rigtigt overskrides og flyttes og hvordan de håndterer dette. 

I bøger der omhandler Anden Verdenskrig er tyskerne altid de onde. Derfor synes jeg det er rigtig interessant, at man i denne bog går bag fjendens linjer og følger krigen fra to helt almindelige tyskeres synspunkt.

Mange tak til forlaget, for at sende bogen til mig.

Fra Politikens Forlag har jeg modtaget Forbudt kærlighed af Ai Mi.

Bogen er en kærligheds roman, der foregår under Kulturevolutionen. Den handler om den unge kvinde Jingque. Hendes far er kommet i unåde og er sendt i arbejdslejr. Hendes bror er taget langt ud på lander for at arbejde, mens moren kæmper for at forsørge Jingque og hendes søster. Under Kulturrevolutionen bliver Jingque sendt ud i en fjern landsby, for at samle indbyggernes fortællinger sammen til en historielæsebog.

Historien dukkede i første omgang op på en blog og blev senere udgivet. Romanen er udgivet under pseudonym og selv ikke forlæggeren ved hvem forfatteren i virkeligheden er.

Det er nok ingen hemmelighed, at jeg samler på bøger skrevet om Kina og kinesere og især er jeg meget interesseret i tiden under Maos styre, derfor passer denne bog perfekt til mig og jeg takker forlaget mange gange for at sende den.

2 kommentarer:

  1. Åh, jeg har også længe luret på "Forbudt kærlighed". Dens udgivelseshistorie alene er jo enormt spændende!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg glæder mig også rigtig meget til at læse den. :)

      Slet