tirsdag den 16. september 2014

Lækkerier i postkassen #3

Jeg må sige, at forlagene i Danmark generelt er meget generøse med, at sende bøger ud til anmeldelse.

Denne gang er det forlaget Rosinante&Co, der har været så søde at sende mig denne skønne pakke med Enkekejserinden af Jung Chang og to lige så skønne bogmærker.

Jung Chang er nok mest kendt for bogen "Vilde svaner", der fortæller om Kinas historie, ved at følge kvinderne i forfatterens egen familie gennem tre generationer.

Men hun har også skrevet en bog om Mao, sammen med sin mand Jon Halliday. Jeg har den stående på hylden og det er noget af en mursten, som jeg håber at få tid til at læse engang i det nye år.

"Enkekejserinden"  fortæller historien om enkekejserinden Cixi, der på trods af, at hun regerede Kina i næsten 50 år, stort set er ukendt.

Jeg glæder mig virkelig meget til at læse den. Jeg tror det er en interessant fortælling om en stærk kvinde, der levede i en meget anderledes tid, med hofintriger og store udfordringer for kvindelige magthavere.

Tusind tak til forlaget!

2 kommentarer:

  1. Den ser spændende ud. Det var samme kejserinde jeg læste om i sommerferien - bare skrevet af Anchee Min.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den ser bare så spændende ud. Der er skrevet flere bøger om hende. For nogle år siden fandt jeg i en genbrugsbutik, en bog fra 1974, der også hed "Den sidste kejserinde" af Pearls S. Buck. I den hedder kejserinden Tzu-Hsi, efter den gamle stavemåde.

      Slet