fredag den 3. oktober 2014

#fredagsbog d. 3. oktober 2014.

I den sidste uges tid har det stået noget sløjt til med, at stå tidligt op og få læst om morgenen. Når vækkeuret har ringet kl. 5 og der har været kulsort uden for, har jeg simpelthen ikke kunnet overtale mig selv til at stå op. Derfor jeg ikke fået læst så meget, som jeg plejer.

Jeg er stadig ved at læse Trækopfuglens krønike af Haruki Murakami og jeg kan rigtig godt lide den. Lige som hans andre bøger, udfordrer den min sunde fornuft og min verdensopfattelse.

Der er mange af de ting han skriver om, som jeg i andre sammenhæng ville have stået helt af med. Men Murakami får formuleret det på en måde, så jeg alligevel ender med uden forbehold, at købe det han skriver. Det hjælper at læse hans bøger med den tilgang at "alt kan ske".

Det Halloween inspirerede læsetema denne måned er vampyrer og jeg er gået i gang med den første af de tre planlagte vampyr-serier, "Nattens hus" skrevet af forfattertemaet P.C. Cast og Kirstin Cast, der er mor og datter.

Serien foregår i en verden, hvor bestemte mennesker, på et tidspunkt omkring deres pubertet udvikler sig til vampyrer, mens andre forbliver mennesker. De udvalgte vampyr- aspiranter, kommer på en kostskole, for at lære at være vampyr, mens de udvikler sig til fuldblods vampyrer. Jeg har lidt blande følelser angående denne serie, især skurrer sproget i den første bog, noget kun i mine øre.

God weekend og god læselyst!

2 kommentarer:

  1. Så kan det kun blive en (u)hyggelig halloween;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, bøger der er mere uhyggelige end det her, det tør jeg slet ikke læse :-E

      Slet