mandag den 3. november 2014

Bøger læst i uge 44-2014.

 
I ugen der er gået har jeg læst de to første bøger i Vampyre Academy-serien "Frygtens skole" og "Bidende kulde" af Richelle Mead. Jeg havde egentlig planlagt, at læse serien i oktober, men blev lidt skræmt af fiaskoen med "Nattens hus"-serien. Heldigvis blev jeg glædelig overrasket. Bøgerne er utrolig underholdene og hurtige at læse. Der kommer et samlet indlæg om serien senere, når jeg har læst dem alle.

Søndag aften fik jeg også læst den første bog i "Bøger fra begyndelsen"-trilogien "Det smaragdgrønne atlas" af John Stephens færdig og de bøger, vil der også komme et indlæg om, når den sidste udkommer her d. 6. november og jeg får mulighed for at afslutte serien.

William Goldman - The Princess Bride. Jeg har haft bogen stående i et par år og har hørt meget godt om den. Men det endte ud med, at jeg desværre blev meget skuffet.

Forfatteren er måske mest kendt for at være manuskriptforfatter til filmen "Butch Cassidy and the Sundance Kid" som også bliver nævnt et utalt af gange i de to meget lange og selvforherligende forord, der var i min udgave af bogen.

I bogen genfortæller og fortæller forfatteren om en bog, S. Morgenstern´s Classic Tale of True Love and High Adventure, som han engang fik læst højt af sin far, da han var barn. Senere finder han ud af, at faderen har sprunget store dele af  den originale historie over og bare har læst de spændende dele højt. Nu har han så fået ideen om at udgive Morgensterns eventyr igen og lige som sin fader undlade de kedelige dele.

Det var helt sikkert ikke en bog for mig. Jeg synes fortæller stemmen i bogen var mildt sagt irriterende og humoren var bare ikke mig. Jeg har læst at man sagtens kan springe forfatterens kommentarer, der er skrevet i kursiv, over og så bare læse selve eventyret om Buttercup og Weasley. Men desværre fangede den del mig heller ikke.

Jeg elsker skør humor, som Mel Brooks og Monty Pythons, men jeg synes bare at denne bogs humor var helt off. Jeg kunne slet ikke pejle mig ind på den rette stemning og derfor blev det for mig at læse bogen, som at få fortalt en vittighed man ikke forstår. Helt meningsløst.

2/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar