torsdag den 27. november 2014

Richelle Mead- The Vampire Academy hexologi.

Serien består af de seks bøger. De to første Frygtens skole og Bidende Kulde, har jeg i danske udgaver og resten, Shadow Kiss, Blood Promise, Spirit Bound og Last Sacrifice på engelsk.


Endnu en vampyr-serie, denne gang heldigvis en af de bedre. Bøgerne var lette at læse og meget underholdene. Jeg synes, der var et fint flow i handlingen og historien var overbevisende og sammenhængende.

I bøgerne følger vi Rose Hathaway, der er en blanding af menneske og vampyr kaldet en Dhampir. Hun er veninde med Lissa Dragomir, der hører til den art der kaldes Moroi, der er fuldblodsvampyrer.

Dhampirernes er toptrænede bodyguards, hvis livsopgave er, at beskytte Moroierne mod farer og især mod de ekstra farlige Strigoi-vampyrer, der er de onde og helt uden for pædagogisk rækkevide, med alle de klassiske vampyrtræk, overnaturligt stærke, med ustyrlig blodtørst, overfølsom over for dagslys og de skal helst slås ihjel med en sølvstav.

Rose er efter min mening en herlig hovedperson, hun er sjov, kick-ass og rapkæftet. Jeg elsker at læse om stærke kvinder, der ikke er bange for at sin mening og som samtidig slår en prober næve. Jeg kunne godt lide den måde Rosa og Lissas venskab var beskrevet på og deres mentale forbindelse, gav en spændende synsvinkel og gjorde det muligt for jeg-fortælleren at være med på sidelinjen til begiveheder, hun ellers ikke ville have kunne være med i.

Jeg synes det var umådelig interessant, at følge det politiskespil mellem Dhampirer og Moroier og den menneskelige omverden. Jeg ville ønske, at der havde været mere fokus på det og ikke så meget på kærlighedshistorien. Men desværre var det romancen, der var mest dominerende og da jeg ikke brød mig specielt meget om Dimitri, som jeg synes var en tom og intetsigende karakter, så var det et stort minus for mig.

Mine forhåbninger og forventninger var ellers helt i top, da der hen mod slutningen af bog nummer fire "Blood Promise" skete noget, hvor jeg tænkte ENDELIG, er der da en forfatter, der tør at revolutionere den traditionelle kærlighedshistorie, men desværre blev det ikke opfyldt.

Hele serien får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar