søndag den 21. december 2014

#XMASBOOKTUBEATHON Wrap up.

Jeg fløj i gennem bøgerne på min XmasBooktubeAThon TBR og er allerede færdig med alle bøgerne. Grunden til, at alt det læseri har kunnet lade sig gøre er, at jeg har læst meget om natten, mens jeg har våget over mine syge børn og lige nu er jeg fuldstændig færdig og overtræt, så jeg beklager hvis det skrevne er usammenhængende.


Let it snow - Maureen Johnson, John Green og Lauren Myracle. Jeg startede ud med at læse den første historie "Jubilæumsekspressen" skrevet af Maureen Johnson allerede fredag formiddag. Det er en rigtig sød og hyggelig vinterromance.

Historie nummer to "Et jublende julemirakel" af John Green, var også god og helt bestemt sjov. Jeg har tidligere på året  læst "The Fault in Our Stars" af ham og jeg synes at kunne genkende hans humor og måde at opbygge historien på.

Nu foregår alle tre historier d. 24. december, så jeg kunne godt have ønsket mig at de sidste to historier havde haft lid mere julestemning over sig.

Den sidste historie "En engel uden vinger" skrevet af Lauren Myracle, gik helt hen over hovedet på mig. Jeg brød mig på ingen måde om sproget, der stak helt ud fra sproget i de to første historier. Samt at jeg ikke kunne holde den frygtlige selvcentrerede hovedperson ud. Jeg må indrømme, at jeg stort set bare skimmede historien.

Overordnet set synes hele ideen med de tre historier, der forgår samme dag/nat og som får tilfælde personernes historier til at sno sig rundt om hinanden, er super god og jeg har ikke noget at udsætte på udførelsen af det. Jeg vil helt sikkert genlæse bogen næste jul.

Rainbow Rowell - Fangirl. Jeg begyndte på at læse "Fangirl" fredag eftermiddag og læste den næsten færdig natten mellem fredag og lørdag.

Efter at have læst forfatterens bog "Eleanor and Park" som jeg rigtig godt kunne lide og som jeg synes tog nogle vigtige temaer op. Fik jeg lyst til at læse flere af hendes bøger.

Bogen handler om tvillingesøstrene Cath og Wren, der flytter på college. Cath er indadvendt, lider af angstanfald og har generelt svært ved at begå sig socialt. Hun skriver fanfiction og lægger ud på nettet. Hendes historier er meget læste og har dannet kult. Søsteren Wren er udadvendt og en rigtig party-pige.

Desværre blev jeg ret skuffet. Jeg ved intet om fanfiction og jeg havde meget svært ved, at forholde mig til den del af historien. Jeg synes slet ikke problemstillingerne ramte noget i mig, lige som "Eleanor og Park" gjorde. Der var mange ting, som virkede alt for overdrevet og urealistisk. Jeg måtte simpelthen lægge bogen væk et par timer, da jeg læste afsnittet om hvordan tvillingerne fik deres meget usædvanlig navne, det var bare for langt ude.

Jeg kunne heller ikke abstrahere fra, at de fanfiction indlæg der var i bogen, mindede så ufattelig meget om Harry Potter og det kunne jeg slet ikke se formålet med.

Jojo Moyes - Det sidste brev fra din elsker. Denne bog er den jeg har haft sværest ved at læse færdig, jeg startede allerede på den fredag, men kunne ikke rigtig holde koncentrationen. Tog den op igen lørdag eftermiddag og læste den færdig lørdag aften/nat.

Både forfatterens roman "En plus en" og især "Mig før dig" gjorde rigtig stort indtryk på mig, da jeg læste dem. Derfor havde jeg meget høje forventninger til denne bog.

Fortællingen følger to spor, et der foregår i 60´erne og følger Jennifer. Hun har været ude for et trafikuheld og lider af hukommelsestab og prøver ganske langsomt at stykke sit liv fra før ulykken sammen. Det andet spor foregår i nutiden og følger journalisten Ellie, hvis liv er et stort rod, fordi hun har en affære med en gift mand. disse to kvinders veje krydses tilfældigt og kommer til at skabe ændringer i begge kvinders liv.

Jeg havde meget svært ved at komme ind i historien, som jeg synes var rodet og enormt kedelig. Jeg synes forfatteren ville for meget, der var mystikken omkring uheldet, der var hele historien om kvinders rolle i samfundet dengang, der var hele historien med mandens firma og der blev ikke rigtig for alvor taget fat på noget af det.

Over halvdelen af bogen måtte jeg nærmest tvinge mig selv til at fortsætte. Først til sidst, da fortællingen kom frem til nutiden igen, synes jeg bogen fangede mig. Det er også rigtig synd, at man først til sidst får forklaringen på de breve, der er trykt mellem hvert kapitel, for før det giver de ikke rigtig nogen mening.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. De er helt sikkert begge to rigtig søde og nemme historier og jeg er sikker på at jeg kommer til at genlæse "Let it snow" hver december fra nu af.

      "My true Love gave to me", som mange har læst her i december, lyder også som en rigtig god julebog. Den må jeg ønske mig næste jul :)

      Slet