søndag den 15. februar 2015

Kristina Ohlsson - Tusindfryd (Anmeldt af Lisbeth).

Da jeg var til bogbloggertræf i Aalborg i slutningen af september 2014, fik alle deltagere en gigant bookie-bag fyldt med de dejligste boggaver. Der var en del krimier i min pose og da jeg ikke er den store krimilæser fik jeg den idé at udlicitere læsningen.

Den første gæsteblogger var Mette Maria, der læste Bødlen af Chris Carter. Det var første gang hun læste noget af forfatteren og det resulterede i, at hun nu har læst alle de seks bøger der foreløbig er udgivet på dansk.

Den næste gæsteblogger er Lisbeth, der også er en del af den Læseklub, jeg har haft fornøjelsen af at mødes med i snart fire år og vi er vel tæt på nu, at have læst op mod 30 bøger sammen. Bogen hun anmelder er sponsoreret af forlaget Modtryk.

Lisbeth skriver:

Jeg er typen, der helst vil læse bøger i samme serie i rækkefølge. Så jeg var ikke særlig langt med Tusindfryd af Kristina Ohlsson, inden jeg anskaffede mig den første bog i serien. Den blev læst inden jeg gik videre med denne bog.

Tusindfryd kan sagtens læses alene, men jeg synes, at man i den første bog, får nogle baggrundsoplysninger om hovedpersonerne, der er nyttige at have i denne bog.

Jeg blev lynhurtigt hvirvlet ind i historien om Fredrika Bergman og Alex Recht, der arbejder i Stockholms politis efterforskningsenhed.

Selve plottet er i starten ret uoverskueligt, og i starten blev jeg lidt irriteret over opbygningen af bogen, hvor der kommer forskellige ”hovedpersoner”. Efterhånden blev historierne koblet sammen i en slutning, der var meget anderledens, end jeg havde forestillet mig.

Når det så er sagt, så er det en godt gennemarbejdet krimi, når det er bedst, og jeg har allerede anskaffet mig den 3. og 4. bog om Fredrika Bergman og Alex Recht.

Lisbeth

Ingen kommentarer:

Send en kommentar