mandag den 23. marts 2015

Bøger læst i uge 12-2015.


Det har været en travl uge med indskrivningsmøde, udskolingsmøde og afdansningsbal på skolen, oven i alle de sædvanlige gøremål. Alligevel fik jeg læst de to seneste bøger, der er udkommet i Kate Burkholder-serien og udover dem, fik jeg lyttet en lydbog samt læst tre andre bøger. Den ene af de tre er "Min farfar, nazispionen" af Birgitte Dyrberg, den bog kan jeg stærkt anbefale og der er en separat anmeldelse oppe af den.

Thomas Hardy - Far from the Madding Crowd. Bogen er læst sammen med en del andre bogbloggere på #ViLæserHardy på Twitter.

Bogens foregår i et engelsk landdistrikt omkring slutningen af 1800-tallet, hvor den solide og fornuftige fårehyrde Gabriel Oak sværmer for den unge, stærke og uafhængige kvinde Bathseba. Efter hun afviser hans frieri, mister han kontakten med hende. Desværre gør uheldige omstændigheder,  at Gabriel ikke kan beholde sin gård, men må søge arbejde andetsteds og her støder han igen på Bathseba, der har arvet sin onkels gård og har valgt at drive den selv. Gabriel elsker hende stadig og bliver ansat som hjælper på hendes gård. To andre bejlere gør deres entre og skaber en spændende historie.

Jeg havde meget blandede følelser for denne bog. Den er fyldt med stemningsfulde, maleriske og meget smukke beskrivelser, som godt nok også nogle gange blev en anelse kedelige, når forfatteren blandt andet fortæller op og ned ad stolper om får. Det fik historien til at føles langtrukken visse steder. Det var også lidt af en udfordring for mig at læse den på engelsk, da der var skruet noget kun op for sværhedsgraden, med både dialekter og et gammeldags engelsk. Men generelt synes jeg det var en rigtig fin kærlighedshistorie.

Bogen er filmatiseret og har premiere i de danske biografer i slutningen af april.

3/5 stjerner.

Pittacus Lore - The Rise of Nine. Bogen er lyttet på engelsk hos Mofibo og jeg er stadig stor fan af deres lydbøger og muligheden for at speede hastigheden op. Desværre fungerede det ikke så godt for lige præcis denne lydbog, da den øgede hastighed gav stemmerne et mærkeligt metallisk ekko.

Jeg synes denne bog var lidt mere spændende end de to første. Selve historien følger nu tre personer og en af de nye personer er faktisk rigtig morsom. Der er helt klart også kommet betydelig mere fart over feltet. Normalt er jeg ikke fan af at historier der bliver fortalt fra flere personers synsvinkel, fordi man tit kan have svært ved at skelne mellem dem. Her var det dog nemt, da der var skiftende oplæsere.

På lydbogen var nogle afsluttende gimmicks, hvor det skulle ligne/lyde som om, der var fundet nogle optagelser fra planeten Lorien. Det var rent udsagt noget hø. Jeg kunne slet ikke høre hvad der foregik, heller ikke selv om jeg satte hastigheden helt ned på det laveste. Så dem sprang jeg over. Jeg fortsætter fluks med den fjerde bog i serien, der er "Fall of Five".

3/5 stjerner.

Claus M. Lohman - Genstartet. Som nævnt i mit #fredagsbogs indlæg, hørte jeg om forfatteren og denne bog til et foredrag på Løkken bibliotek og det bliver så den krimi, der afslutter månedens læsetema. Da jeg godt kan mærke nu, at jeg virkelig trænger til at læse noget andet end krimier. Men det var helt bestemt en god afslutning.

Bogen følger den unge retsgenitiker Sarah, der af FBI bliver sat til at undersøge noget DNA i forbindelse med mordet på en ung kvinde på et kollegie i Philadelphia. En ung Amish-mand er under mistanke.

Der er rigtig mange videnskabelige termer i bogen og samtidig med at det var uhyre interessant og meget anderledes end hvad jeg tidligere har læst, virkede det også lidt tørt og uigennemskueligt nogen gange. Plottet var utrolig ambitiøst og rummede mange faktorer, der ikke alle var lige realistiske og som kunne være lidt svære at overskue.

Forfatteren havde gjort meget ud af at fremhæve forskellen mellem Amish-samfundet og deres levevis og verdenen omkring dem. Det var vildt spændende og meget mere detaljeret end i Linda Castillos bøger. Men jeg synes nogle steder det var for omstændigt og det kunne godt føles repetitivt at høre gentagende gang om hvad personerne spiser og deres toiletbesøg.

Det var helt bestemt rigtig god underholdning og en ny og meget spændende vinkel på den gamle kriminalroman.

4/5 stjerner.

2 kommentarer:

  1. Jeg har det også meget ambivalent med Far From ... Når jeg tænker tilbage på historien kan jeg virkelig godt lide den, men jeg nød ikke at læse den. Jeg er meget spændt på at se filmen. Glæder mig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har lige set film traileren på YouTube og den ser rigtig god ud :)

      Slet