mandag den 20. april 2015

Bøger læst i uge 16-2015


I uge 16 har jeg fået læst fire bøger. To af dem var Stephanie Perkins ungdomsbøger, der var en meget blandet fornøjelse. Jeg har lavet separat anmeldelse af de to bøger.

Thorstein Thomsen - Forleden fik jeg hele verden, og andre digte. Bogen har jeg fundet i gemmerne hos min svigermor og da jeg synes digtene var rigtig søde, fik jeg lov at tage den med hjem.

Det er en lille børnebog fyldt med de sødeste små digte rettet mod mindre børn og deres forældre. De små digte sætter fokus på nogle af de uforklarlige ting, som børn går og tumler med i hverdagen og digtene ligger op til, at man kan tage en lille snak med børnene om de forskellige emner.

Forleden fik jeg hele verden ... får 4/5 stjerner.

Sarah Waters - Lille fremmede. Bogen er et impulskøb, fra dette års bogudsalg. Jeg har flere gange det sidste års tid, hørt forfatterens navn nævnt flere gange og jeg har derfor været meget nysgerrig efter at læse en af hendes bøger.

Bogen foregår i England i 1940´erne på det store gods Hundreds Hall, hvor familien Ayres har boet i flere generationer. Bogens hovedperson, Dr. Faraday, hvis mor var barnepige på godset i dets velmagtsdage, vender nu som voksen tilbage til egnen. Godset er i stærkt forfald og de tilbageblevende Ayres kæmper for at holde sammen på huset. I sin egenskab af læge, bliver Dr. Faraday en dag kaldt op til godset, for at tilse husets tjenestepige, der kan berette at der sker sære ting og sager i huset.

Historien starter meget langsomt og bygger stille og rolig en fornemmelse af ubehag og spænding op. Jeg gik ind til bogen uden at vide, hvad den handlede om og det var faktisk helt perfekt. For det at jeg ikke vidste hvad jeg skulle forvente, øgede også spændingen og oplevelsen af bogen. Jeg synes ikke som sådan bogen er uhyggelig, men den har helt bestemt sine øjeblikke, der får hårene til at rejse sig. Jeg læste bogen færdig sent lørdag nat og mørket og det tyste hus var perfekt baggrund til bogens slutning.

Jeg vil ikke skrive så meget mere, da det kan afsløre for meget af historien, men det er helt sikkert en velskreven og på alle måder en medrivende bog, der stille og rolig sniger sig ind på en. Slutningen er meget åben og man får bestemt ikke svar på alle sine spørgsmål og er man ikke til slutninger der kan fortolkes på, så er den nok ikke for dig.

Lille fremmede får 4/5 stjerner.

2 kommentarer:

  1. Nu glæder jeg mig blot endnu mere til at læse 'Lille fremmede' :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen, jeg glæder mig også til høre hvad du synes om den. Det er sådan en bog, som kunne være skønt at diskutere med nogen :) For resten tillykke med den nye blog, den ser rigtig fin ud.

      Slet