tirsdag den 28. april 2015

Bogkøb april 2015 (anden del) .


Jeg har været i AZ i Hjørring, hvor de havde to bøger for 99,- kr. For det meste består deres udvalg af krimier og kogebøger, som overhovedet ikke tiltaler mig, men denne gang fandt jeg tre bøger, som jeg synes lød spændende og det dejlige ved Dansk Supermarked er jo, at man også får rabat på den sidste bog. Så tre bøger til 150,- kr. kunne jeg ikke sige nej til.

Judy Finnigan - Eloise. Bogen følger Cathy, der lige har mistet sin bedsteveninde Eloise, der er død af brystkræft. Men så dukker der mystiske oplysninger op om Eloise fortid og Cathy begynder at have mistanke om,  at der ligger noget mere uhyggeligt til grund for Eloises død.

Jeg har ikke læst noget af forfatteren før, men synes det lyder som en rigtig spændende bog.

Sahar Delijani - Jacarandatræets børn. Bogen foregår i Iran under revolutionen og hovedpersonerne Nedas og Omids forældre er fængslet for opstand mod det iranske præstestyre og børnene vokser op uden deres forældre, men hos onkler, tanter og bedsteforældre.

Jeg synes altid, det er spændende at læse om andre lande og kulturer og Iran er ikke et land jeg ved særligt meget om, så det lød som en bog der kan udvide min horisont.

Kate Morton - En velbevaret hemmelighed. ( bogen er givet væk) Dette er en af de bøger, der foregår i flere tidsaldre, omkring 2. verdenskrig, i starten af 1960´erne og i nutiden og hele fortællingen bindes sammen om en familie hemmelighed.

Jeg har læst "En fjern hvisken" af samme forfatter og den kunne jeg rigtig godt lide og jeg har lyst til at læse mere fra hendes forfatterskab.

I AZ fandt jeg samtidig følgende bog til bare 20,- kr.:

Erling Jepsen - Hovedløs sommer. Bogen handler om den 14-årige Emilie, hvis forældre er blevet skilt. Hun flytter ind i et gammelt hus sammen med sin mor og pludselig dukker en ung mand op. Han har tidligere boet i huset og tilbyder nu at hjælpe dem med at få sat skik på huset.

Bogen er beskrevet som en gotisk familiegyser og lyder lidt i samme stil som "Lille fremmed", som jeg læste for ikke så lang tid siden.

Så har jeg været på Saxo.com igen og gjort brug af mit plusmedlemskab. Det blev til følgende bøger:

Anthony Doerr - The Shell Collector. I april vandt jeg af samme forfatter, den meget omtalte "Alt det lys vi ikke ser" hos Plusbog, som jeg har planlagt at læse i maj måned. Men jeg var nysgerrig efter at se hvad forfatteren ellers har skrevet og faldt over denne lille novellesamling, som også er han debut.

Susan Barker - The Incarnations. Bogen foregår i Beijing og starter
med taxichaufføren Wang, der føler at han liv er gået helt i stå. Efter en taxitur under de Olympiske Lege i 2008 finder han et brev i sin taxa, som er skrevet, af en der kalder sig hans soulmate og som påstår, at have kendt ham i flere tusind år. Gennem flere breve fra denne soulmate fortælles Kinas historie.

Bogen foregår i Kina, mere grund skal jeg ikke have for at ville læse den.

Andy Weir - The Martian. En af de bedste og sjoveste science fictions jeg nogensinde har læst. Jeg har nu flere gange lyttet til bogen som lydbog og blev enig med mig selv om, at jeg simpelthen måtte eje et fysisk eksemplar også.  Min anmeldelse af lydbogen kan læses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar