fredag den 17. april 2015

#fredagsbog d. 17. april 2015.

Det har været en travl uge. Fodboldsæsonen er for alvor skudt i gang og betyder mange timers ophold fremover på stadion. Ud over to gange fodboldtræning om ugen, har min ældste datter også haft ekstra håndboldtræning, da de skal til Nøvling Cup her i weekenden. Hun kommer først hjem søndag eftermiddag. Men der bliver bestemt ikke stille her hjemme, for min søn og den næste ældste datter får venner på besøg til overnatning, så der bliver helt sikkert gang i den.


Rent læsemæssigt, har jeg gang i tre bøger.

Den første bog er "De forklæde piger fra Kabul" af Jenny Nordberg, det er en utrolig velskreven og lettilgængelig non-fiction bog. Som titlen siger, handler den om de skrækkelige forhold kvinder lever under i Afghanistan. Et land hvor det vigtigste i livet er at have en søn, der kan sikre familien økonomisk og videreføre familiens besiddelser. Det med sønner er så vigtigt, at de nogle gange ser sig nødsaget til, at klæde små piger ud som drenge, for at redde deres ære og få respekt fra omgivelserne. "En opdigtet søn er bedre end ingen søn".  Utrolig interessant og chokerende bog.

Den næste bog er "Den lille fremmede" af Sarah Waters. Jeg købte bogen på dette års bogudsalg, da jeg er stødt på forfatterens navn flere gange det sidste års tid. Jeg har med vilje ikke læst beskrivelsen bag på bogen, eller på anden måde sat mig ind i hvad bogen handler om og har derfor heller ingen anelse om hvad jeg kan forvente. Nogle gange kan jeg bare godt lide at gå helt uvidende ind til en bog og lade mig overraske.

Jeg har altid en lydbog i gang, men da jeg meget sjældent har tid til at lytte til lydbøger i løbet af weekenden, plejer jeg ikke at nævne dem i mine fredagsbogsindlæg. Men da jeg har en del bagning og anden madlavning planlagt, kan jeg nok få lyttet til en del har i løbet af fredagen. Bogen jeg har gang i i øjeblikket er "Kafka på stranden" af Haruki Murakami, som er en jeg læser i forbindelse med #YearOfMurakami.

God weekend og god læselyst!

2 kommentarer:

  1. Jeg er meget spændt på, hvad du synes om 'Den lille fremmede'. Jeg har desværre ikke selv læst den endnu, men glæder mig til at gøre det - forhåbentlig i løbet af de kommende måneder :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Indtil videre er en rigtig god og jeg er ca. halvvejs og har endnu ingen ide om, hvor det hele skal ende. Den har en dejlig mystisk og mørk stemning, som jeg godt kan lide :)

      Slet