onsdag den 22. april 2015

Lotte Dalgaard - Tvillingesagen.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Byens Forlag.

Hvordan jeg lige har fået ind i mit hoved, at det er denne af forfatterens bøger, der foregår i og omkring Løkken i Nordjylland, har jeg ingen ide om. Men det var med den formodning, jeg forespurgte på et anmeldereksemplar hos forlaget.

Bogen foregår ikke i nærheden af Nordjylland, men i Nordsjælland og følger Line Lyng, som via sit arbejde som journalist på en lille lokalavis, kommer til at dække en skrækkelig sag om et par 13-årige tvillingepiger, der forsvinder sporløst en aften på vej hjem fra ungdomsklubben. Line har også sine egne problemer på hjemmefronten, med kæresten Jonas, der har et alkoholproblem.

Det virker meget virkeligt, sådan som forfatteren, der også selv er freelance journalist beskriver dækningen og hele opklaringsforløbet. Der er ingen vilde biljagter og hovedpersonen sniger sig ikke rundt og leger politibetjent eller detektiv. Hele historien emmer af at foregå i lille udramatiske Danmark.

Bogen er helt og holdent persondreven, der er ikke meget handling og selv om jeg synes den var lidt for handlings fattig nogle steder, synes jeg helt bestemt det var en okay underholdende bog. Hovedpersonen er en ganske almindelig dansk kvinde, der kæmper med helt almindelige problemer, mange kan relatere til og jeg synes hendes historie var mere interessant, end selve forbrydelsen og journalistdelen.

Der er en kort og hurtig læst roman, der giver et godt bud på en spændingsbog efter danske standarder.

Forfatteren Lotte Dalgaard kommer til Stenum forsamlingshus, der ligger lidt nord for Brønderslev d. 8. maj og fortæller om sin forfatterkarriere og sin nyeste bog "Det svageste led", som er den, der foregår i Løkken og lige uden for Stenum og denne gang er jeg sikker.

Tvillingesagen får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar