tirsdag den 5. maj 2015

Anbefalinger: Anden Verdenskrig.

Som nævnt er mit læsetema denne måned, bøger der handler om Anden Verdenskrig. Det sidste halve år har jeg læst flere bøger om krigen og jeg kan anbefale hver og en af dem. Titlerne har indlejrede links, der fører til uddybende indlæg om hver enkelt bog.


Tadeusz Borowski - Hos os i Auschwitz og andre historier. Utrolig barsk fortælling fra forfatterens ophold i Auschwitz og andre udryddelseslejre, hvor han blandt andet var tilknyttet et arbejdshold, der tømte de togvogne, der kom med fangerne, der skulle i nazisternes store gasovne.

Jesper Bugge Kold - Vintermænd. Virkelig godt skrevet bog, der forsøger at give et indblik i hvordan nazisterne fik gjort almindelige og fuldstændig rationelle tyskere til soldater og jødedræbere.

Valentine Goby - Kinderzimmer. Bogen er en skrækkelig beretning om koncentrationslejren Ravensbrück, der var en koncentrationslejr kun forbeholdt kvinder. Fortællingen er sat sammen af brudstykker fra de overlevendes erindringer.

Birgitte Dyrberg - Min farfar, nazispionen. Det er en meget modig bog, hvor forfatteren fortæller om sin farfar, der var meget fascineret af Hitler og nazisternes tankegang. Han arbejdede blandt andet som spion for Gestapo i Danmark og var med til at stikke mange danskere.

 David Safier - 28 dage. Det er en fiktiv fortælling om den 16 årige Mira, der bor i Jødeghettoen i Warszawa og som bliver medlem af ghettoens modstandsbevægelse. Bogen er en meget barsk ungdomsbog og bygger på rigtige fortællinger om ghettoens modstandsbevægelse.

Danny Wattin - Hr. Isakowitz´skat. Historien foregår i vores tid og handler blandt andet om forfatterens bedsteforældre, der var nogle af de jøder det lykkedes at flygte til Sverige. Sammen med sin far og søn tager forfatteren på en sjov og meget tankevækkende road-trip til Polen for at se hvor bedsteforældre kom fra.

Laura Hillenbrand - Ukuelig. En bog om en mand med en helt ekstraordinær vilje til at leve og bogen giver også et meget interessant indblik i krigens gang i Stillehavsområdet.

Bergit Forchhammer - Før Auschwitz. Bogen handler om ægteparret Luise og Adolf Oppenheimer. Hun er katolik og han er jøde. Gennem deres breve følger vi jødeforfølgelsens eskalering og de hjertegribende konsekvenser det har for parret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar