søndag den 24. maj 2015

Lotte Dalgaard - Det svageste led.


Advarsel! Da dette er bog nummer to i, hvad jeg går ud fra og håber på, bliver en serie, så kan dette indlægs indhold være afslørende for handlingen i den første bog.

Bogen udkommer først den 26. maj, men i starten af maj måned var jeg til et hyggeligt arrangement med forfatteren i Stenum Kulturhus og her havde deltagerne det privilegie, at kunne købe den til en meget fordelagtig pris, næsten en måned før udgivelsen.

Det er forfatterens anden spændingsroman i serien om journalisten Line Lyng, der arbejder på regionalavisen Nordsjælland. Hun har sønnen Mikkel og bor sammen med kæresten Jonas, som rent ud sagt er en nar og deres fælles datter Frida på tre år.

En 17-årig pige bliver likvideret i sit hjem i Hørsholm og Line bliver sat til at dække historien for sin avis. Da der senere sker flere drab, der ser ud til at have forbindelse til det første, er det igen Lines opgave at følge de forskellige historier.

Sproget er flydende og teksten velredigeret. Forfatteren har en god måde at skrive på, der er meget kort og kontant uden de store falbelader, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Der er ingen overflødig snak, der trækker historien i langdrag. Jeg synes den første bog var mere følelsesladet, men på en eller anden måde var denne bedre, måske fordi jeg nu kender personerne.

Det var dejligt at vende tilbage og følge med i Lines liv. I den første roman, "Tvillingessagen", slap vi hende i en lidt uheldig situation og det var dejligt at møde hende igen og læse hvordan det siden er gået hende. Lige som med den første bog, kan jeg rigtig godt lide at Line ikke render rundt og spiller detektiv og er ved at blive slået ihjel flere gange i løbet af historien. Hun kæmper med livet og hverdagen sammen med den alkoholiserede kæreste og lever i det hele taget et helt almindeligt liv, som er nemt at relatere til.

Jeg må dog indrømme, at jeg ikke skulle ret langt ind i historien før jeg havde gættet plottet, som jeg har stødt på før i både film og andre spændingsromaner og krimier. Men det gør som sådan ikke noget, da det der tiltrækker mig til bøgerne er Lines privatliv og hende som person. Romanen foregår rundt omkring i Danmark, blandt andet på Bornholm, i Stenum og Løkken og det er altid sjovt at læse om steder man selv har været og kender godt.

Man kan sagtens læse "Det svageste led" uden at have læst den første, men jeg vil nu alligevel anbefale, at man læser dem i rækkefølge for at få det bedste ud af dem.

Det svageste led får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar