mandag den 21. september 2015

Esmeralda Santiago - Conquistadora.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Bazar forlaget.

Historiens hovedperson er den unge kvinde Ana Cubillas, som vi følger fra Spanien til et liv på en sukkerrørsplantage i Puerto Rico, hvor hun skal bo sammen med sin mand Ramon og dennes tvillingebror i et meget atypisk ægteskab. Anas forfædre var blandt de første spanske conqistadores der kom til den Caribiske ø i sin tid og Ana føler et stærk tilhørsforhold til plantagen og øen. Så stærk at hun vil opgive stort set alt for at blive der.

Romanen er en historisk roman og den foregår i en meget vigtig tidsperiode, hvor de mange afrikanske slaver begyndte at gøre oprør mod plantageejerne og hvor Puerto Rico, begyndte at frigøre sig fra Spanien. Samtidig var det en tid, hvor mænd kunne alt og bestemmer alt, hvor kvinder ikke kunne være andet end hustruer og mødre uden seksualitet.

Ana er en vidunderlig hovedperson, hun er stærk og ikke uden fejl. Hun er let at både hade og elske og sammen med de mange andre personer i bogen giver det et meget helstøbt billede af samfundet og den verden bogen foregår i.

Fortællingen er medrivende og frustrerende på samme tid. Det er en af de bøger hvor det ikke går godt, ret langt tid af gangen og hvor man gruer for slutningen, men bare ikke kan holde op med at læse, fordi man hele tiden vil vide hvad der sker som det næste.

Teksten er hele vejen i gennem krydret med spanske gloser, der beskriver bestemte udtryk, som er kendetegnende for det samfund  bogen foregår i og som giver stemning og kolorit til hele historien. De mange spanske ord gav mig også en stor lyst til at lære spansk, som jeg synes er et smuk og meget varmt sprog.

Jeg var ikke vild med slutningen, som jeg synes var meget abrupt. Det føltes som om forfatteren valgte at afslutte historien lige som der for alvor var ved at komme gang i handlingen og jeg kan ikke lade være med at tænke på om hun måske har tænkt sig at føre historien videre i en efterfølger.

Bogen får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar