tirsdag den 1. september 2015

Janesh Vaidya - I den sidste regn.


Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Turbine.

Historien foregår i Kerala i det sydlige Indien og følger den mandlige fortæller, der efter mange år, som læge ude i verden, vender tilbage til sin barndoms illam. Gennem erindringsglimt fra barndommen, får læseren indblik i familiens liv, indernes livsfilosofi, deres religion og tro på det alternative.

Da jeg læste bogen sad jeg med en fornemmelse af at blive inviteret på en litterær og meditativ yogarejse. Det er en eksotisk fortælling fyldt med kærlighed og varme. Der er mange visdomsord og lignelser at tage til sig og bruge som man har behov og lyst til.

" Vi skal huske at være tilfredse dér, hvor vi er, og tilgive os selv for vores fejltagelser og glæde os over vores successer. Vi skal huske at livet blot er et spil og vi er spillerne. At vinde eller tabe point er en del af spillet" s. 247.

Gennem bogen får man som læser, en god fornemmelse af indernes måde at leve på, deres ritualer og hvordan astrologi, heksekunst/ naturmedicin og alternativ tænkning styrer livet og hvor altfavnende og åbne for andre religioner og tankemåder de er. Der er mange løftede pegefingre til vores moderne levemåde, hvor vi halser af sted og fokusere på fremtiden i stedet for at leve i nuet.

Denne bog var en meget anderledes læseoplevelse for mig og på mange måder grænseoverskridende, da den udfordrede mig på min egen overbevisning og opfattelse af verden. Med sin skrivestil kræver forfatteren ro og nærvær af sin læser, hvilket bestemt også var en udfordring og som igen relaterer til det med at leve i nuet.

Bogen får 4/5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar