mandag den 23. november 2015

Pride and Prejudice genfortalt.

Jeg har et helt specielt forhold til Stolthed og fordom eller på engelsk Pride and Prejudice og jeg kan bare ikke lade være med at købe bøger der reklamere med at være genfortællinger af denne skønne historie. Nogle af disse byder på mere behagelige læseoplevelser end andre, hvilket jeg måtte sande her i weekenden.


Disse to genfortællinger har jeg haft på hylden i det stykke tid og da weekendens snevejr kaldte på noget let og hyggelig læsning fandt jeg dem frem fra hylden.

Claire LaZebnick - Epic Fail. Bogen er købt på Saxo.com og jeg har tidligere læst The Last Best Kiss af samme forfatter, som er en genfortælling af Jane Austens Persuasion.

Historien følger Elise, der sammen med sine forældre og tre søstre flyttet til Los Angeles. Her skal de starte på den oversnobbede Coral Tree Prep high school, hvor de skal finde ud af at begå sig mellem børn af byens celebre og tilbedte stjerner. Her falder Elises søster med det samme for den venlige Chase Baldwin og med ham følger den utilnærmelige og ekstremt snobbede Derek Edwards, der er søn af Hollywoods allermest kendte skuespiller/ instruktør ægtepar.

Lige som med The Last Best Kiss synes jeg forfatteren meget godt for fanget essensen af Jane Austens historie og for den overført på High School miljøet hvor den gør sig rigtig godt. Sproget er moderne og det gør ikke spor, da det passer til den tid den foregår i.

Det er en sød og hyggelig historie og den var faktisk lidt sjov at læse. Selvfølgelig har den slet ikke den oprindelige bogs poetiske sprog og historie, men det synes jeg ikke gør noget i dette tilfælde.

Epic Fail får 3/5 stjerner.

Kate Fenton - Vanity and Vexation. Bogen er købt på Saxo.com og jeg er ikke tidligere stødt på forfatteren. Jeg faldt for bogens beskrivelse der udlægger, det som en moderne genfortælling med ombyttede kønsroller, hvilket jeg synes lød meget interessant.

Jeg ved ærligtalt ikke helt hvad den handler om, da jeg ikke kom længere end til side 15 eller sådan noget og det var mere end nok for mig.

Sproget er forsøgt holdt i den oprindelige histories lettere drillende og sarkastiske tone, men det falder helt i gennem og virkede en anelse for fjollet for mig, at folk på en pub i vores tid skulle tale på den måde.

Jeg er nok lidt langsomt opfattende, men det gik først op for mig efter en del sider, at det er en fræk genfortælling af Pride and Prejudice og det virkede så forkert for mig, at jeg blev nødt til at stoppe læsningen med det samme. Jeg følte det nærmest som blasfemi, selv om det er helt andre personer med andre navne og med modsat køn, men de ting de sagde var så forkerte i den sammenhæng. Jeg tror ikke engang jeg ville kunne læse bogen selv om det intet havde at gøre med Jane Austens klassiker.

Vanity and Vexation er DNF´et.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar