tirsdag den 22. december 2015

Emma Hooper - Etta og Otto og Russell og James


Bogen er modtaget som gave fra forlaget Bazar på dette års Bogforum.

Historien er fortællingen om den 83-årige Etta, der har svigtende hukommelse og som beslutter at vandre mange tusinde kilometer gennem Canada for at se vandet. Gennem romanen følger vi også hendes mand Otto, deres nabo Russell og hendes lidt utraditionelle rejseledsager, James.

Det er en kort og letlæst roman. Jeg må bare med skam melde, at jeg slet ikke på nogen måde kunne føle denne historie. Jeg synes sproget var meget intetsigende og selve historien var fuldstændig uvirkelig og usandsynlig for mig. Jeg kunne ikke forholde mig til den magisk realistiske del af romanen og kunne egentlig ikke se nogen ide med bogen.

Romanen gjorde intet indtryk på mig og gav mig heller ikke noget med efter at sidste side var vendt, udover en underen over alle de bøger og film, der er kommet i den sidste tid om lige præcis ældre mennesker, der bryder ud af hverdagen og tager på pilgrimslignende udflugter. Jeg ved ikke om det skal afspejle en længsel eller drøm om at bryde ud af alderdommens lænker og gøre sig fri af samfundet selv i en meget moden alder.

Det jeg bedst kunne lide i bogen var tiden omkring personernes ungdom og Ottos tid i krigen, som må være 2.verdenskrig, da jeg ikke mener at Canada deltog i 1. verdenskrig og alt det med våbenfabrikkerne heller ikke rigtig passer på 1. verdenskrig, men jeg kan tage fejl. Men heller ikke her synes jeg, at jeg for alvor blev fanget eller rørt af  handlingen og bogen efterlod mig med en lidt flad fornemmelse.

Etta og Otto og Russell og James får 1/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar