torsdag den 24. december 2015

Josefine Ottesen - Havenisserne flytter ind.


Bogen er købt og signeret af forfatteren på dette års Bogforum. Ved køb af bogen donerer man automatisk 40,- kr. til Dansk Flygtninge Hjælp.

Den er delt op i 24 afsnit, så den kan læses som kalenderbog i december måned. Den handler om havenisserne Persille, Knort. Kærne og Bedste, der mister deres hjem ude i haven og må se sig nødsaget til at finde et nyt sted at bo. De vover sig ind i Det Røde Hus, men her mødes de af mistro og vrede fra dukkerne i Det Blå Dukkehus, der ikke mener at nisserne har noget at gøre i deres hjem.

Flygtninge har været et meget varmt emne i Danmark det sidste halve års tid og jeg synes fint at forfatteren i denne julebog får sat fokus på nogle af de problematikker der følger med i det at være flygtning, samt det at tage i mod flygtninge, samtidig med at der var bibeholdt en fin julestemning og ingen løftede pegefingre.

Jeg læste bogen sammen med min 6-årige datter og hun synes det var en fin historie, hun synes billederne var flotte, men ville gerne have haft at der var lidt flere af dem. Til at starte med var min 9-årige datter også med til at lytte, men den fangede hende ikke og hun faldt hurtigt fra.

Det har i mange år været en tradition for mig i december, at læse en af disse søde julekalenderbøger for de af mine børn, der har lyst til at lytte med  Men jeg synes godt nok, det er blevet sværere at få tid til det. Der sendes så mange forskellige julekalendere på tv-kanalerne, at det ikke altid er lige nemt at få klemt en lille historie ind og med de lange skoledage og alskens julearrangementer der er med skole og sport i december måned, så er børnene trætte når vi kommer til dagens ende og det skal heller ikke være tvang, så jeg må nok indse at de kommende år kommer jeg til at læse mine kalenderbøger alene.

Havenisserne flytter ind får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar