mandag den 25. januar 2016

Læst og lyttet uge 3-2016.

I weekenden var vi i sommerhus og tro det eller ej, men jeg havde faktisk ingen bøger med, for jeg er meget pludseligt blevet ramt af manglende læselyst og jeg tænkte at en hel weekend uden bøger måske ville hjælpe.


I øjeblikket er jeg ved at læse The Darkest Minds-trilogien af Alexandra Bracken og jeg er kørt lidt fast. Historien er faktisk okay spændende, men den minder bare alt for meget om flere af de andre dystopiske ungdomsserier jeg har læst før. Jeg har meget svært ved at samle mig om handlingen og har flere gange taget mig selv i bare at skimme teksten. Jeg er halvvejs i bog nummer to og jeg satser på, at få læst alle tre bøger færdig inden udgangen af januar og der følger et indlæg om mit samlede indtryk af trilogien.

Til gengæld er jeg ganske godt tilfreds med mit valg af lydbog, som er Eragon af Christopher Paolini, der er den første bog i The Inheritance Cycle. Jeg lytter serien som engelsk lydbog fundet på Mofibo og jeg er vild med oplæseren, der har en virkelig cool dragestemme.

Min dalende læselyst kan også skyldes, at jeg lagde året ud med flere helt fantastiske læseoplevelser lige i træk. Sneblomst og den hemmelige vifte af Lisa See, som jeg læste i starten af ugen, er en af dem og det er nok bare svært at følge op på alle disse vellykkede oplevelser.

Men ellers er det blevet til de to følgende bøger:


Steen Steensen Blicher - En landsbydegns dagbog. Bogen er lyttet som en rigtig fin lydbog på Mofibo oplæst af Nis Bank Mikkelsen, som har en helt fantastisk stemme. Lydbogen er fra Momo-lydbøger og jeg kan se at alle deres bøger bliver indlæst af kendte skuespillere, hvilket tiltaler mig meget, da de ofte er gode til at "spille" de forskellige roller i historien.

Denne danske klassiker følger Morten Vinge fra han er en ung mand, der får ansættelse som skytte på herregården Tjele og gennem hele hans meget begivenhedsrige liv, der bringer ham vidt omkring i verden.

Når jeg tænker på de gamle danske forfattere, glemmer jeg tit hvor gode deres noveller og romaner er. Jeg får det fejlagtige billede af de her tørre og kedelige historier, der er en kamp at læse. Derfor bliver jeg altid så glædeligt overrasket når jeg endelig får taget mig sammen til at læse en af disse klassikere. For det er jo ypperlige, nærværende og ofte ganske lune fortællinger der gemmer sig i de gamle bøger.

En landsbydegns dagbog får 4/5 stjerner.


Kathryn Harrison - De små gule sko, besøg fra selskabet til føddernes befrielse. Bogen er læst som en del af mit årlige læsetema.

Den handler om to generationer af kinesere, den ældre May-Li, der som barn har fået snøret sine fødder og er blevet givet til en ældre købmand som fjerde hustru og hendes niece, den unge og frigjorde Alice.

Jeg brød mig slet ikke om denne historie. Jeg kæmpede mig halvejs i gennem bogen, da jeg så gerne ville holde af den, men det kunne bare ikke lade sig gøre. Jeg synes historien er uinteressant, forvirrende og helt ligegyldig og jeg kunne ikke mønstre nogen motivation for at læse den færdig.

På bagflappen af denne hæftede udgave kan jeg se at en anmelder har udtalt, at forfatteren i denne historie, ikke er bange for at tage tabubelagte emner op. Det er hun bestemt heller ikke, men hun får også gjort de selv samme tabuer til noget bizart og frastødende, hvilket jeg ikke brød mig det mindste om.

Denne roman er helt sikkert hovedårsagen til at jeg mistede lysten til at læse, for den trak altså virkelig tænder ud og jeg burde nok have stoppet noget før, inden jeg gik helt død.

De små gule sko er DNFet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar