lørdag den 9. april 2016

Alec Due og Lene Stæhr - Katolske mirakler gennem to årtusinder

Bogen er lånt på biblioteket, da jeg ikke er helt sikker på om det er en bog som jeg har lyst til at eje. Det er et digert værk på mere end 4 kg., så det er noget af et bæst at sidde med i længere tid.

I denne flotte og fotorige bog med det nærmest hypnotiserende coverfoto, gennemgår forfatterne mange af de uforklarlige fænomener, som findes inden for den katolske kirke. Fænomener som stigmatisering, blødende/grædende statuer og malerier, relikvier, uforgængelige lig og også hvordan helgenkåringer foregår og historierne til mange af de mest kendte helgener.

Det er en meget interessant bog fortalt på en letforståelig og ligefrem måde. Tonen i teksten er meget neutral og det er helt op til læseren selv at vælge om man vil tro på det eller lade være. Som en der ikke kender meget til den katolske kirke, virker meget af det bizart og ikke mindst makabert.

Bogen lægger stille og roligt ud med helgener og ligklædet med aftryk af Jesu legeme og stigmatisering ( sår på kroppen, der ligner dem Jesus fik på korset), derfra så bliver det bare mere og mere mærkeligt, til vi er ude i hosties ( nadverbrød) der bliver til blodigt kød i munden på mystikkere og tappet blod og amputerede lig dele, der sendes ud som relikvier til steder der bliver tilbedt af pilgrimme.

Hold da op! Jeg er både frastødt, men også lidt tiltrukket af at læse om alle disse sære ting. Flere gange rejste hårene sig på armene. Det er næsten bedre end en gyser.

Katolske mirakler gennem to årtusinde får 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar