onsdag den 13. april 2016

Carys Bray - En sang for Issy Bradley

Bogen er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

Historien følger en mormonfamilie, der pludselig mister deres yngste barn. Det er fortællingen om hvordan de hver især tackler sorgen og hvilken indflydelse deres tro har på oplevelsen af sorgen og hvordan de kommer igennem den ulykkelige oplevelse.

Dette er en meget rørende fortælling om død, kærlighed, tvivl, oprør og dedikation. Forfatteren er selv opvokset i en stærkt troende mormonfamilie, men valgte sammen med sin mand og fire børn at forlade troen, da hun var i slutningen af tyverne. I denne roman giver hun et unikt og sjældent indblik i hvad mormontroen går ud på og jeg synes hun fint skildrer både de positive værdier, men måske mest de negative sider af trosretningen.

Gennem de forskellige familiemedlemmer får vi som læser blandt andet fornemmelsen for, hvordan det er at være opvokset i et så stærkt trossamfund, kontra det at komme ude fra. Gennem børnene oplever vi deres kamp for at passe ind både i Kirken og i dagligdagen med klassekammeraterne. De ting som er svære at give afkald på, det at føle sig anderledes og afskåret fra livet udenfor.

Det er en både oprørende og meget rørende historie og det kan være meget svært at forstå den underkastelse og totale indordning under tro. Jeg havde meget svært ved at forstå tankegangen og jeg blev frustreret af at læse de beslutninger som faderen i familien tager og til dels også moderens. Men det er sundt og ikke mindst lærerigt, at blive udfordret på sine holdninger og få indblik i andre måder at tænke på end sin egen.

Forfatteren har et helt fantastisk godt og velfungerende smukt billedsprog. Hun er især god til at fange og beskrive de mange nuancer i de menneskelige følelser. En meget anbefalelsesværdig bog der giver indblik i en meget anderledes livsstil.

En sang for Issy Bradley får 5/5 stjerner.

2 kommentarer:

 1. Det lyder virkelig som om jeg skulle give denne bog et skud !
  Tak!
  - Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man ikke har noget i mod ikke altid at have samme holdninger og meninger som personerne i bogen, så synes jeg helt sikkert den er værd at læse :)

   Slet