torsdag den 28. april 2016

Jean-Paul Didierlaurent - Læseren i morgentoget

Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

36-årige Guylain Vingolles har et arbejde han hader, hver dag ødelægger han bunker af bøger, men det lykkes ham også hver dag at redde et lille antal sider fra disse bøger. Disse sider læser han hver morgen højt for sine medpassagerer i morgentoget. En dag finder han et USB-stik i toget, der indeholder en kvindes dagbog og han bliver tiltrukket af hende ud fra det hun skriver.

Jeg havde nok forventet en bog i stil med Jojo Moyes eller andet lidt mere letbenet underholdning, i stedet fik jeg en historie om at være ensom og utilpas i sit eget liv og stor kærlighed til bøger. Skrivestilen og måden romanen er skrevet på mindede mig på en måde om et eventyr.

Romanen viser med sit meget franske persongalleri, hvordan litteratur og læsning kan bringe folk sammen og kan skabe muligheder. En kort, men alligevel velfortalt historie. Jeg var dog lidt skuffet over at der ikke var flere egentlige litteratur referencer, eller i hvert fald referencer som jeg kunne forholde mig til. Men jeg var godt underholdt af de mange aleksandrinske digte og bogens lidt skæve personer.

Læseren i morgentoget får 3/5 stjerner.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Helt sikkert ikke den gængse easyreading type bog. Meget anderledes end jeg havde forventet :)

      Slet