fredag den 1. april 2016

Karin Slaughter - De smukkeste (gæsteanmelder)


Der er gået 24 år siden Claire og Lydias teenagesøster forsvandt. Søstrene har mistet al kontakt til hinanden og lever to helt forskellige liv. Claire lever et overklasseliv og Lydia er tidligere junkie, men har efter fødslen af sin datter fået kontrol over hendes eget liv.
Claires succesfulde arkitekt mand Paul bliver myrdet for øjnene af hende i forbindelse med et røveri på gaden, hvor begge bliver overfaldet og får stjålet alle deres ejendele. Claire går i en form for chok over hans død, hendes helt igennem perfekte mand.  Hun gennemgår hans ting, og gør et makabert fund. Hun finder flere film med voldsomt groteske scener af unge piger, den udsættes for en voldsom tortur. I sin nysgerrighed og choktilstand graver Claire videre og opdager snart en sammenhæng til sin egen fortid – alt hvad hun indtil nu har troet var sandheden er nu løgn på løgn.

Efter dette genoptager søstrene en forsigtig kontakt og sammen gennemlever de, de sidste 24 års familie hemmeligheder, på både godt og ondt, dog mest ondt!
Der er skrevet mange steder om De smukkeste ”Det er en psykologisk thriller som er så spændende at det gør fysisk ondt at holde pause”. Jeg kan kun være enig, jeg ville ikke kunne have skrevet det bedre selv. For mig der er vild med psykologiske thrillere, er det absolut et af Karin Slaughters bedste værker.

Bogen er velskrevet, vedhængende, skræmmende og med et touch af humor. Nu var jeg så heldig at opleve Karin Slaughter på Krimimessen i Horsens og hun er en humoristisk dame, man kan jo undre sig… hvordan hun udtænker et plot, som for de fleste mennesker giver gåsehud og frygtelige tanker om hvorvidt det er muligt at gennemføre det helt lavpraktisk, men Karin Slaughter får det skrevet på en god og troværdig måde, så jeg i hvert fald ikke er i tvivl


Skrevet af gæsteanmelder Mette Maria

2 kommentarer:

  1. Hvor fint med en gæsteanmelder! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er dejligt med en veninde der vil træde til, når man ikke selv kan :)

      Slet