fredag den 1. april 2016

Opsummering: Læsetema marts 2016.

 
Jeg læser ikke så mange krimier og spændingsbøger i løbet af året, men hvert år, når vi nærmer os marts og Krimimessen i Horsens bliver jeg alligevel grebet af stemningen og kaster mig ud i genren.

Der skal virkelig være noget helt specielt ved en krimi for at den falder i min smag, eller jeg overhovedet har lyst til at få læst en krimi færdig. Mænd der voldtager halshuggede kvinder eller prætentiøse og meget indviklede plots, der får mig til at føle mig dum, eller alt for gennemskuelige og traditionelle plots er ikke det der får mig til at gribe en krimi.

I marts måned måtte jeg opgive at læse to bøger med forbindelse til læsetemaet, den første var De smukkeste af Karin Slaughter. Den var bare alt for meget for mig. Jeg har en meget lav tolerancetærskel hvad vold, tortur og ondskab angår, derfor valgte jeg at lade min veninde, der er knapt så sart som jeg, anmelde bogen. Anmeldelsen kan findes her.

Den anden opgivende krimi var Slaverne i Tanzhou af Ola Wong og min begrundelse kan læses her.

Men heldigvis var alt ikke skuffelser. Der var en pæn stak krimier, der kom igennem nåleøjet og som jeg faktisk havde det helt fint med at læse. Jeg har dog snydt lidt. De tre første krimier på listen læste jeg reelt i slutningen af februar. Men har valgt at tage dem med her, da jeg synes de var rigtig gode.

Robert Galbraith - Silkeorm og Ondskabens høst
Paula Hawkins - Kvinden i toget
Leonora Christina Skov - Hvor intet bryder vinden
Pernille Boelskov - Granitgraven
Max Madsen - Skriveren
Jonathan Freedland - Den tredje kvinde
Qiu Xiaolong - Mord på en rød heltinde
Lisa See - Red Princess Mystery-trilogien

Jeg fik også læst den lille gratis e-kriminovelle Liget i Nørrekås af Pernille Boelskov, samt de to hyggelige mysteriebøger for børn, The Mystery of the Clockwork Sparrow og The Mystery of the Jewlled Moth af Kathrine Woodfine.

På falderebet nåede jeg lige at afslutte In Cold Blood af Truman Capote i går aftes, d. 31/3. En anmeldelse af den, kan læses i mit kommende ugentlige opsummeringsindlæg.

Jeg er okay tilfreds med de bøger jeg fik læst i forbindelse med læsetemaet. Jeg havde slet ikke forventet at få læst så meget inden for genren og jeg er glad for alle de overraskende og gode læseoplevelser jeg fik. Men nu er jeg i den grad også parat til at lægge krimierne bag mig og komme videre med april måneds læsetema, som der kan høres mere om i dette indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar