fredag den 3. juni 2016

Eske Willerslev og Kristian Leth - Historien om det hele

Bogen er lyttet som rigtig fin lydbog på Mofibo oplæst af lydbogskongen Torben Sekov.

Jeg vil dog sige, at jeg ikke fandt lydbogen til at være det rette medie til denne bog, da der er lagt op til at det er en bog, man ikke nødvendigvis behøver at læse fra ende til anden, men en bog man kan springe rundt i som man lyster. Der er nok nogle ting, jeg godt kunne tænke mig at læse/lytte igen og der er det altså nemmere at finde det igen i en bog.

Det er en vanvittig interessant bog, hvor forfatterne pointere at det åndelige og overnaturlige fint kan gå hånd i hånd med videnskaben. At det ene ikke udelukker det andet. Måske tværtimod giver et åbent sind nogle bedre redskaber og indsigter til bedre at opleve den verden, vi nok alligevel aldrig kommer til at forstå helt til bunds.

Bogen er inddelt i afsnit skrevet af Kristian Leth og afsnit af nedskrevne samtaler med Eske Willerslev, som man må sige er en ekstremt interessant herre. Der virker helt nede på jorden og forbavsende let at forstå af en professor at være. Jeg synes snarer det var Leths afsnit, der nogle gange blev lidt for vidtløftige og svære at forstå.

Jeg synes der var mange ting der gav mening og som jeg kunne forholde mig til i det de to herrer skriver. Jeg er selv utrolig bange for den åndelige verden og har ikke lyst til at lukke noget af det ind, men på den anden side er jeg ikke afvisende over for dem som kan se og gentagende gange oplever ting som ikke kan forklares.

Interessant bog, som gav mig helt vildt meget lyst til at læse den biografi der udkom om Ekse Willerslev i starten af året, den mand har virkeligt oplevet meget og er helt sikkert værd at lytte til.

Historien om det hele får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar