mandag den 13. juni 2016

Lisbeth Johansen og Mette Skov Hansen - Hvad svarer du når livet kalder?

Bogen er et anmeldereksemplar fra Kristeligt Dagblads Forlag.

Lisbeth Johansen er kvinden bag hjælpeorganisationen LittleBigHelp og i denne bog fortæller hun, hvordan hun overhovedet kom i gang med hjælpearbejdet. Lige fra den svære beslutning med at sige et vellønnet og sikkert job som sales manager på det fashionable Hilton Hotel op, til alle de mange vanskeligheder og sejre hun har mødt på vejen.

Det er en utrolig inspirerende bog, om en modig kvindes beslutningsproces for at finde ud af, hvad hun skal med livet og hvordan det lige bliver arbejdet med at hjælpe forældreløsebørn i Indiens slum, der er det rette for hende.

Hun bruger meget tid på det spirituelle og på at finde roen i sig selv og hele bogen i gennem virker hun meget livsklog og velafbalanceret. I bogen forklarer hun blandt andet også hvorfor hun ikke lige som Mother Theresa, frasiger sig alle materielle værdier og lever i slummen blandt de fattige, men faktisk vælger at beholde en vis levestandard mens hun er i Indien.

Det er fantastisk at læse om hendes indstilling til livet og om det engagement hun lægger i arbejdet, med velgørenheds gallamiddage i Danmark og de mange ting hun har fået sat i værk i Kolkuta. Hun er en utrolig ildsjæl i det hun gør, med et enormt gåpåmod. Jeg fik stor respekt for hende som person, mens jeg læste bogen.

Et forunderligt og inspirerende liv, der ligger meget fjernt fra vores trygge rammer i Danmark. Jeg synes der er rigtig meget at hente i bogen, også selv om man ikke lige har lyst til at sige sit arbejde op og rejse over på den anden side af jorden, men måske bare har brug for lidt opmuntrende råd i det daglige.

Hvad svarer du, når livet kalder får 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar