torsdag den 21. juli 2016

BookTubeAThon 2016 bog 3.


Val McDermid - Northanger Abbey. En bog af din yndlings forfatter. Bogen er købt på Saxo.com.

Dette er nok en af de bedste, om ikke den bedste, genfortælling af en Jane Austen roman, jeg har læst indtil videre, hvilket egentlig ikke siger så meget, da dem jeg har læst har varieret fra okay til forfærdelige. Især den erotiske udgave af Pride and Prejudice, var et skrækkeligt eksempel på hvordan man kan ødelægge en ellers fantastisk god historie.

Jeg synes forfatteren skriver godt. Hun rammer Jane Austens meget humoristiske og legende skrivestil godt og får helt vellykket ført den gamle historie ind i vores tid, med henvisninger til nutidige bogtitler, de kendte sociale medier og med at udskifte den gotiske horror fra The Mystery of Udolpho med vampyrer a la Twillight og Bram Stokers Dracula.

Alle de kendte højdepunkter fra den originale historie er med og falder på steder der ikke føles forcerede, men som faktisk giver mening i den nye fortolkning. Hun fjerner sig ikke nævneværdigt fra den gamle historie, hvilket jeg synes var romanens svaghed. Den manglede sit eget særpræg og noget der gjorde, at man ikke lige så godt kunne læse den oprindelige bog.

Men sød, underholdende og betydelig kortere udgave af den kendte og elskede Jane Austen roman.

Northanger Abbey får 3/5 stjerner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar