søndag den 3. juli 2016

Jo Walton - Among Others.

Bogen er købt på Saxo.com.

15-årige Morwenna ( Mori) Phelps er flygtet fra sin halvskøre hekse-mor i Wales til sin far i England, der forlod moderen, da Mori og hendes tvillingesøster var spæde. I England kommer hun på kostskole, hvor hun langsomt opbygger en vennekreds, men det er svært at komme fra Wales til England og tonen på skolen er hård. Heldigvis finder hun nye venner gennem hendes altomsluttende passion for science fiction-romaner.

Det var en meget svær begyndelse på denne bog, som jeg havde fået ind i hovedet skulle være en Science Fiction roman, hvilket den aboslut ikke er, den er mere over i det paranormale/ fantasy området. Så det var lidt lige som at tro man får et jordbær, men det viser sig at være et kirsebær. Der er ikke noget galt med nogle af dele man skal bare lige vende sig til den anden smag.

Men da jeg endelig fandt den rigtig tilgang til bogen, så blev jeg fuldstændig omsluttet af den eventyrlige og magiske stemning. Det er en bog der kunne være utrolig interessant at diskutere med andre der har læst den, da der er flere ting som bliver hentydet, men aldrig entydigt skrevet og det var også noget af det jeg godt kunne lide.

Vildfarelsen omkring genren er nok opstået på grund af hovedpersonens kærlighed til litteratur og ikke mindst science fiction. Der er et ton af henvisninger til bøger, hovedsageligt de store klassiske sci fi-forfattere. Det var både rart - alle elsker en bog om bøger - men også lidt irriterende, da der var nogle referencer og hentydninger man går glip af, hvis man ikke har læst de pågældende bøger. Men jeg blev helt sikker nysgerrig på at læse nogle af de forfattere der blev nævnt.

Jeg kunne super godt lide historien og havde det ikke været for begyndervanskelighederne, så havde jeg knuselsket hele bogen. Det er en bog jeg kan forestille mig genlæse igen og igen.

Among Others får 4/5 stjerner.

2 kommentarer:

  1. Den lyder så god, og er fluks kommet på min tbr! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er også helt sikker på at den er noget for dig :)

      Slet