fredag den 21. oktober 2016

David Garmark - Det fjerde menneske

Da kriminalromaner ikke er det jeg holder mest af at læse, er det dejligt at have en god læseklubveninde, som er rigtig glad for at læse krimier og ikke har noget imod at være gæsteanmelder. Derfor blev hun sat på opgaven med at anmelde denne bog.

Der findes en virus på en hemmelig forskningsstation i Antarktis.
En mand vågner op, liggende i en kiste i et kapel i Slovakiet. Der er blod i kisten og manden mangler både fingernegle og et lillefingerled og har mistet hukommelsen. 
Han er tydeligvis blevet tortureret, og det fremgår tydeligt at de gerne havde set ham død i den kiste fordi han gang på gang opsøges at personer der vil tage hans liv. Det lykkes ham at slippe af med sine forfølgere i Slovakiet og der efter rejser han til Venedig. I Venedig finder han en præst der angiveligt kender ham og kan hjælpe ham med hans manglende identitet. Denne mulighed forhindres af en ukendt kvinde, der har til hensigt at myrde vores mand.
Det fjerde menneske foregår over flere kontinenter og forskellige tider: Forskeren Pavia skildrer de ulykkelige hændelser på Forskningsstationen i 2012, mens Martins (vores mand) eftersøger egen identitet og ikke mindst den virus der er skyld i at han jages på livet.


Her er frygtelige mord, eksplosiv action og et spændende plot.
Dog er bogen præget af mindre gode formuleringer og rodet sprog. Ligeledes er der lange beskrivelse af fakta oplysninger og de forskellige steder personerne opholder sig herunder både Antarktis, Venedig, Slovakiet og Papua Ny Guinea m.m. Det bliver desværre langtrukken og til tider lige frem kedeligt. Det er lidt ærgerligt fordi bogen også viser mange gode elementer af forfatterskab.
Mette Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar