torsdag den 13. oktober 2016

Edgar Allan Poe / Benjamin Lacombe - Tales of The Macabre

Bogen er købt på Saxo.com.

Dette er en samling af mange af de kendte Poe korthistorier illustreret af Benjamin Lacombe. Mange af historierne har jeg hørt refereret i film og bøger og et par stykker kendte jeg så godt, at jeg faktisk tror jeg har læst dem før uden at kunne huske det.

Poe skriver så smuk om virkelig syge og forstyrrede ting. Lige så poetisk og beskrivende som ordvalget er lige så grænseoverskridende og makabert er indholdet. Det er ikke svært at forstille sig de mørke og dystre tanker forfatterens selv kæmpede med.

Samlingen er illustreret af Bejamin Lacome, hvis tegninger jeg er helt vild med og som rammer den dunkle og uhyggelige stemning lige på kornet.

Det gav dog lidt problemer at læse de historier der er trykt med hvid skrift på sort baggrund. Efter kort tids læsning begyndte det at flyde sammen og jeg måtte stoppe og holde pause. Det kan godt være det er mine gamle øjne den er gal med, men jeg ville nu ønske de havde valgt en lidt kraftigere skrifttype, der ville være nemmere at se på de sorte sider.

En smuk bog med foruroligende indhold.

Tales of The Macabre får 4/5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar