søndag den 9. oktober 2016

Edgar Allan Poe / Yanai Pery - The Raven

Bogen er købt på Saxo.com. Det er første gang jeg læser noget af Edgar Allan Poe og absolut ikke sidste gang.

Når jeg tænker på The Raven, ser jeg med det samme Lorelai og Rory i Stars Hollows forsamlinghus, lyttende til to fremførelser af samme digt, mens de bliver nedstirret af henholdsvis Lukes og Deans kærester.

Digtet er smukt og med det samme kunne jeg mærke hovedpersonens sorg og den utrygge stemning, der er i det ensomme rum i nattens mulm og mørke, hvor det banker på døren. Der er en uro og en desperation i ordene, som man som læser helt sikkert fornemmer.

Som jeg sagde i min uges-video, er jeg ikke særlig imponeret over tegningerne og jeg har haft lidt
svært ved at finde ud af, om det er en billedbog der henvender sig til børn eller voksne. Tegneren har tilført nogle dyr, som ikke er omtalt i selve digtet, en kat og nogle mus, som ligesom bløder den dystre stemningen lidt op, ved at lave lidt sjov og ballade. Så jeg hælder måske mest til, at den nok er til børn.

Jeg opdagede efter kun et par sider, at jeg slet ikke kiggede på illustrationerne, men at selve digtet var fyldestgørende nok for mig og derfor kunne jeg nemt have undværet dem. Selv om jeg ikke synes illustrationerne var særlig flotte, så var det alligevel sjovt at se illustratorens fortolkning af digtet.

Denne udgave af The Raven får 3/5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar