onsdag den 9. november 2016

Jan Christophersen - Snedage

Jeg har ingen ide om hvor jeg har bogen fra. Titlen på bogen kunne nok ikke passe meget bedre end i disse snefulde dage.

Hjemvendt fra 2. verdenkrig til familien og plejesønnen Jannis, i den lille by Vidtoft i Nordtyskland helt op til den tysk-danske grænse, kaster Paul Tamm sig over eftersøgningen efter ting fra den sagnomspundne danske by Rungholt. Der var en stor handelsby beliggende på øen Strand og som forsvandt sporløst i Vadehavet ved en stormflod i 1362, hvor man regner med at omkring 7.600 mennesker mistede livet.

Jeg synes det lød enormt spændende med hele ideen med det sagnomspundne skandinaviske Atlantis. Historien skulle foregå både lige efter 2. verdenskrig og i slutningen af 1970´erne og i de bøger jeg har læst om Sønderjylland indtil videre, har alle foregået fra 1864 og frem til genforeningen i 1920. Så jeg var meget interesseret i at læse om en senere tidsperiode.

Desværre blev jeg skuffet. Bogen forekom mig meget rodet og jeg kæmpede med at finde hoved og hale i hvad der skete. Rent tidsmæssigt var det en svær historie at finde rundt i. Lige som Paul havde fået et hjerteanfald, så suser han i næste afsnit afsted ud mod digerne på sin knallert.

Der hentydes til nogle skærmysler mellem danskerne og tyskerne, men det var meget flygtigt. Nogle ting følte jeg var lidt indforstået, så som at der et par gange nævnes at den tyskegrænsen lukkes, men der er ingen forklaring på hvorfor. Der nævnes også noget med en dansk lastbil der kører rundt med madpakker til de tyske grænsebyer, men heller ikke her gives der nogen forklaring.

Generelt synes jeg, at historien var kedelig og jeg havde meget svært ved at holde begejstringen helt til enden og må nok tilstå, at jeg skimmede temmelig meget hen mod slutningen. Det er ikke nødvendigvis bogens skyld, jeg havde nok bare nogle forkerte forventninger til den.

Snedage får 1/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar