mandag den 7. november 2016

Jon Rex Laugen - Den sorte dæmon

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup.

Det er den tredje bog og sidste bog i trilogien om drengen Sebastian. Bøgerne hænger ikke sammen som sådan, men anbefales alligevel at læses i rækkefølge med Skoven hemmelighed og Den hvide pige først.

Lige som de to første er historien skrevet i et let og sprudlende sprog fyldt med malende udtryk og sjove hændelser. I starten af bogen var der nogle virkelig sjove beskrivelser af forskellen i hvordan drenge og piger tænker. Men hen mod slutningen er stemningen mere alvorlig og uden alle de sjove optrin og sproget bliver også mere afdæmpet.

Personerne er en af trilogiens forcer, især hovedpersonen Sebastian er nem at holde af. Han har mange gode værdier og hans venskab med Muffe er dejligt hjertevarm. Liva er til en forandring ikke tildelt den ellers traditionelle pigerolle, som modstykke til de hårdtslående drenge. Hun er dejligt selvrådig og kick-ass.

Jeg synes ikke der var samme element af uhygge i denne sidste bog, som i de to første der virkelig gav gåsehud. Tempoet var højt og historien forekom mig en anelse forhastet og slutningen forståelig, men meget brat. Men helt sikkert en velgennemtænkt afslutning på en ellers fantastisk god og underholdende trilogi med gys i.

Den sorte dæmon får 4/5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar