onsdag den 16. november 2016

Leif Davidsen - Djævelen i hullet

Bogen en købt og signeret af forfatteren i Arnold Busck i Metropol i Hjørring.

Lailas far, efterretningsagenten John Arnborg, hoppede i 1993 af til Rusland og efterlod hende, som 13-årig alene tilbage med moderen, et følelsesmæssigt traume, skammen og den ondsindede sladder, der følger med, når ens far viser sig at være landsforræder. Nu 23 år senere modtager hun et brev fra ham, der beder hende om at komme til Rusland, hvor han har stiftet en ny familie.

Leif Davidsen har igen med denne bog, vist sin enorme viden og meget skarpsindige forståelse for hvordan det russiske samfund og politikken i landet fungerer. Det er en bog om Rusland i dag. Om de store skævvridninger, der er i landet og den truende politiske holdning, der har vundet indpas de senere år. Rusland er ikke som under kommunismen, men der lurer stadig et styre, med ubegrænset magt og rækkevidde.

Historien handler om familie, menneskers indbyrdes relationer, overlevelse, tilgivelse og hvad det vil sige at høre til. Jeg synes måske ikke at selve plottet var særlig gennemtrængende og på ingen måde nervepirrende, måske mere interessant og oplysende. Men jeg blev i den grad grebet af Lailas historie, hendes situation og den verden der møder hende i faderens nye hjemland.

Forfatteren glimrer med sine miljøbeskrivelser, man kan næsten se campingpladsen i Bogense, eller føle de glatte granitfliser i kulden på Den Røde Plads under fødderne. Læseren bliver præsenteret for forskellige særegne russiske retter og han indfanger stedernes stemning, så det næsten føles som at man er der selv.

Bogen er lyttet som særdeles god lydbog fra Mofibo, oplæst af forfatteren selv. For en gangs skyld var oplæsningen i et tempo, der passede perfekt, så jeg ikke selv blev nødt til at sætte hastigheden op. Super god lydbog!

Djævelen i hullet får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar