tirsdag den 13. december 2016

Året i læseklubben 2016.


Jeg er som bekendt med i en læseklub. For snart 6 år siden svarede jeg en vens kommentar på Facebook, om en bog hun var ved at læse, med at jeg savnede nogen at snakke bøger med. Hun slog fluks en opdatering op, om der var andre der havde lyst til at læse og diskutere bøger sammen med os, og der meldte sig med det samme tre skønne kvinder, der havde det på samme måde og så var Læseklubben dannet.

I starten mødtes vi, så det passede med uddannelse, børn og familie. Nogle gange gik der to måneder mellem og andre gange mere end det. I det seneste år er vi begyndt at mødes lidt oftere, typisk en gang om måned og vi har sågar haft en måned i år, hvor vi har nået at mødes to gange. Hvornår vi mødes afhænger også af hvor tyk en bog vi skal læse og vi holder som regel sommerferie i juni og juli.

Selv om vi får diskuteret mange andre ting når vi mødes, er det læsningen der er i højsæde og vi tager gerne ud til boglige arrangementer. Vi har været til forfatterforedrag og inspirationsdag på biblioteket og vi har også været til både Krimimesse i Horsens og til Bogforum i Bella Centret sammen.

Her i december har vi lige holdt vores 50-bogs-jubilæum, med en dejlig og meget hyggelig julefrokost. I år har vi læst de følgende bøger i læseklubben:

Lisa Genova - Stadig Alice
George Orwell - 1984
Marianne Freriksson - Anna, Hannah og Johanna.
Robert Louis Stevenson - Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Erik Valeur - Det syvende barn
Nadia Plesner - Simple Living
E.M. Forster - Howards End
Gillian Flynn - Kvinden der forsvandt
Ransom Riggs - Frøken Peregrins hjem for sælsomme børn
Richard Bach - Illusions

Hidtil har vi gjort det sådan, at vi har skiftes til at vælge den næste bog. Men som noget nyt vil vi forsøge at læse inden for et tema og det tema er som tidligere nævnt Den Kolde Krig. Vi har allerede samlet en del forslag til bøger.

Det skorter bestemt ikke på bøger om den periode, når det gælder krimier og spændingsbøger. F.eks James Bond er et produkt af den tid, med britiske spioner og meget karikerede onde russere, som skurke. Men der lykkedes os at finde følgende bøger om Den Kolde Krig, som vi vil læse i det nye år:

Alice Persson - Kollega Persson ( personlig beretning)
John Le Carré - Spionen der kom ind fra kulden ( spionkrimi)
Eugen Ruge - I tider med aftagende lys ( slægtsroman )


5 kommentarer:

 1. Bogklubber er bare det bedste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig :) Jeg synes tit en bog vinder ved at blive diskuteret og at det er spændende at høre andre meninger end lige sin egen.

   Slet
 2. Åh, hvor jeg synes at læseklubber er fantastiske!
  Det må være så herligt, at kunne sparre med folk med samme interesser og dele så mange fantastiske læseoplevelser med hinanden. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så hyggeligt og jeg har fået tilføjet mange dejlige oplevelser sammen med læseklubben. Jeg kan i hvert fald kun anbefale det :)

   Slet