torsdag den 22. december 2016

E. K. Johnston - A Thousand Nights

Bogen er købt på Saxo.com.

I løbet af året har der været en bølge af arabisk inspirerede ungdoms-bøger, som jeg har været nysgerrig efter at læse. Dette har været en af dem, der har været meget omtalt.

Efter hvad jeg kan forstå, så er det en genfortælling af en del af den arabiske eventyrsamling 1001 nats eventyr, som efter hvad jeg har læst mig frem til, består af flere meget forskellige historier. Jeg har ikke læst originalen, så jeg har ingen ide om, hvor meget forfatteren har lavet om på historien.

Ørkenkongen Lo-Melkhiin, har taget over 300 unge pigers liv ved at tage dem til hustru. Folket har bestemt, at han kun må vælge en hustru fra hver landsby og nu er turen kommet til, hovedpersonen, som vi vist aldrig får at vide hvad hedders, ørkenlandsby. Hun melder sig frivilligt for at skåne sin søster og bliver taget med til kongens residens.

Jeg kunne rigtig godt lide historien, som er både mystisk og magisk. Det fremmede og meget anderledes liv i ørkenen og i kongens palads, var interessant og spændende at læse om. Den måde forfatteren beskriver det på er både dramatisk, men også fordomsfrit, smukt og med stor kærlighed.

Men der var også dele af historien, især omkring det magiske, som i store træk var okay, men til tider virkede tilfældigt og forvirrede mig meget. Der var blandt andet noget om smallgods, som spiller en temmelig stor rolle i historien, men som jeg aldrig helt fik styr på hvad bestod af og hvordan det fungerede.

Men generelt synes jeg det var en fin og underholdende historie, som har givet mig lyst til at prøve flere bøger der har hentet inspiration fra det arabiske. For ikke at tale om lysten til at læse den oprindelige samling af 1001 nats eventyr.

A Thousand Nights får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar